Ranskalaisvoittaja hylättiin, Lindholm nousi kolmanneksi – “Virheetön viikonloppu”

13.9.2021 / 06:31
Emil Lindholm taituroi Kreikassa kolmanneksi (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa ovat sijoittuneet Kreikan MM-rallissa WRC3-luokassa kolmanneksi.

Saksalaisen Toksport WRT -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla Kreikan MM-rallissa viime viikonloppuna kilpaillut Emil Lindholm, 25, oli kilpailun maalissa WRC3-luokassa neljäs, mutta tulokset menivät uusiksi vielä sunnuntai-illan aikana. Luokkavoittoon kaasutellut pistejohtaja Yohan Rossel ehti vastaanottaa voittopokaalin ja antaa kommentteja voittajana FIA:n virallisessa lehdistötilaisuudessa, kunnes tieto hylkäyksestä tuli tietoon.

Citroen C3 Rally2 -autolla kilpailleen Rosselin auton etuapurunko oli mitattu kilpailun jälkikatsastuksessa ylipainoiseksi. Osan paino oli 12 950 grammaa, kun sallittu ensimmäispaino toleranssin kanssa on 12 857,25 grammaa. Tiedotteen mukaan samainen osa oli todettu ylipainoiseksi jo Italian MM-rallin jälkeen kesäkuussa ja silloin Citroen Racingille määrättiin 30 000 euron sakot, josta puolet ehdollisena, mikäli rike toistuisi vielä tällä kaudella.

Citroen Racingin tiimipäällikkö Vincent Ducher oli kertonut tuomariston kuulustelussa, että nyt Kreikan MM-rallissa käytössä ollut osa oli punnittu kahteen kertaan, kun se oli vielä uusi ja käyttämätön, eikä osa ollut mittauksessa ylipainoinen. Ducher ei löytänyt selitystä sille miksi samainen osa oli kilpailun jälkeen ylipainoinen.

Italian MM-rallin jälkeen tiimin kaikki etuapurungot oli punnittu ja kolme niistä, jotka eivät olleet sääntöjen mukaisia painonsa puolesta, oli palautettu takaisin tavarantoimittajalle. Tuomariston päätöksen mukaan vastuu osien sääntöjenmukaisuudesta on aina tiimillä. Rossel aikoo valittaa hylkäyspäätöksestä ja asia tullaan ratkaisemaan tulevien viikkojen aikana. Tarkempaa aikataulua ei annettu.

Lindholm ehti tiedotteessaan kommentoida päättynyttä kilpailua neljäs sija hallussaan, joka nyt siis parani yhdellä pykälällä. Lindholmille palkintosijoitus MM-sarjassa on viides, espoolaisen uran 14. MM-rallissa. Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen joutuivat lauantaina ennen viimeistä erikoiskoetta siirtymäosuudella väistämään vastaan tullutta autoa sillä seurauksella, että Skodasta ohjausakseli vääntyi ja oikea eturengas puhkesi.

Kaksikko sai vaihdettua ohjausakselin ja renkaan, mutta aikaa korjaustoimissa kului sen verran paljon, että myöhästyminen lauantain viimeisen erikoiskokeen aikatarkastusasemalta tiesi minuutin ja 40 sekunnin aikarangaistusta. Sunnnuntain kolmella viimeisellä erikoiskokeella ei ajettavaa enää ollut sijoituksen puolesta, vaan tärkeintä oli tuoda auto ehjänä maaliin. Power Stage -erikoiskokeelta Lindholm kirjautti neljä lisäpistettä toisen sijan myötä.

– Ei meillä ollut enää paljoa muuta tehtävissä, kun ajaa erikoiskokeet puhtaasti läpi ja kerätä tulevia vuosia varten rallin teistä kokemusta ja siitä, miten tällaisia teitä ylipäätään pitää ajaa. Virheetön viikonloppu. Eilinen tapahtuma siirtymäosuudella harmittaa, Lindholm kommentoi vielä siinä vaiheessa, kun Rosselin hylkäys ei ollut tiedossa ja lauantain siirtymäosuuden tapahtuma oli vienyt suomalaiselta mahdollisuuden ajaa palkintosijoituksesta.

Seuraavaksi Lindholm ja Hämäläinen kilpailevat Kokkolan SM-rallissa parin viikon päästä, missä ratkaistaan SM1-luokan mestaruus kuluvan kauden osalta. Kuninkuusluokan kärkikolmikko Mikko Heikkilä (86), Lindholm (85) ja Teemu Asunmaa (79) mahtuvat seitsemän pisteen sisään. Heti Kokkolan SM-rallia seuraavalla viikolla onkin sitten edessä Secto Rally Finland, Jyväskylän MM-ralli.

– Kun luokan yhteispisteiden neljä ensimmäistä kuljettajaa eivät starttaa Suomen MM-ralliin niin starttaamme Jyväskylässä WRC3-luokan ensimmäisenä ja se on itse asiassa ihan hyvä asia, Lindholm korosti.

Kreikan MM-rallin WRC3-luokan lopputulokset

1) Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak POL/POL (Skoda) 3.39.48,2
2) Chris Ingram-Ross Whittock GBR/GBR (Skoda) + 26,1
3) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) + 2.32,0
4) Giorgos Kehagias-Marios Tsaousoglou GRE/GRE (Skoda) + 15.43,3
5) Roustemis Panagiotis-Konstantinos Nikolopoulos GRE/GRE (Citroen) + 15.51,1
6) Vassileios Velanis-Ioannis Velanis GRE/GRE (Skoda) + 16.09,5
7) Paulo Nobre-Gabriel Morales BRA/BRA (Skoda) + 18.41,5
8) Ioannis Plagos-Alkis Rentis GRE/GRE (Citroen) + 24.40,9
9) Fabrizio Zaldivar-Carlos del Barrio PAR/ESP (Skoda) + 51.57,7
10) Panagiotis Hatzitsopanis-Nikolaos Petropoulos GRE/GRE (Ford) + 58.39,4

Kajetanowiczin keskinopeus: 79,8 km/h
Pohja-ajat: Kajetanowicz 6, Rossel 4, Ingram 3, Lindholm 1

 

 

MM-pistetilanne 9/12 osakilpailun jälkeen

1) Yohan Rossel (FRA) 127
2) Kajetan Kajetanowicz (POL) 112
3) Nicolas Ciamin (FRA) 57
4) Chris Ingram (GBR) 49
5) Emil Lindholm 45
6) Fabrizio Zaldivar (PAR) 43
7) Pepe Lopez (ESP) 36
8) Egon Kaur (EST) 32
9) Mikko Heikkilä 31
10) Onkar Rai (KEN) 30

———-

11) Teemu Asunmaa 28

Emil Lindholmin palkintosijoitukset MM-sarjassa

2. Ruotsi 2019 (WRC2)
2. Espanja 2019 (WRC2)
2. Kroatia 2021 (WRC3)
3. Ruotsi 2020 (WRC3)
3. Kreikka 2021 (WRC3)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit