Ranskan kilpailuviikonloppu pettymys Pajurannalle – “Lipesi hieman linjalta”

16.5.2018 / 17:23

[ A- ] / [ A+ ]

Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajettiin viime viikonloppuna Paul Ricardin radalla Ranskassa, mistä Juuso-Matti Pajurannan ensimmäinen Abarth-kausi käynnistyi vuonna 2014.

Juuso-Matti Pajuranta starttasi Ranskan viikonloppuun sarjan kakkospaikalta, kun hän ajoi Imolassa, Italiassa kaksi viikkoa sitten sijoitukset kaksi ja kolme. Ranskassa kaasuteltiin vapaat harjoitukset perjantaina ja näissä sastamalalainen oli lähes pitelemätön kellottaen pohja-aikoja koko harjoituksen ajan. Lopulta taululle jäänyt Pajurannan pohja-aika oli 0,7 sekuntia toiseksi nopeinta Cosimo Barberinia parempi.

Lauantaina puolenpäivän jälkeen vuorossa oli aika-ajo, joka ajetaan tänä vuonna Abarth-luokassa kahdessa osiossa. Eli ensin ajetaan 25 minuutin aika-ajo, josta kahdeksan parasta jatkaa toiseen aika-ajoon, joka kestää 15 minuuttia. Toisen aika-ajon tulosten perusteella kahdeksan kärki lähtee ensimmäiseen kilpailuun. Pajuranta ajoi aika-ajon ensimmäisestä osiosta itsensä helposti toiseen osioon, jossa hän piti paalupaikkaa hallussaan aivan loppumetreille asti, kunnes Barberini paransi viimeisellä kierroksella aikaansa ja kiilasi edelle.

Sunnuntaina aamulla paikallista aikaa kello yhdeksän vuorossa oli ensimmäinen kilpailulähtö. Rata-alueelle oli luvattu kovaa vesisadetta sunnuntaille, mutta ensimmäisen kilpailun alkaessa sade oli vielä vähäistä. Rata oli kuitenkin sen verran kostea, että kilpailuun lähdettiin turva-auton perästä. Viimein, kun turva-auto poistui radalta muutaman kierroksen jälkeen, nousi Pajuranta nopeasti kilpailun kärkeen. Muutama kierros myöhemmin Pajuranta ajautui kurvissa hieman ajolinjan ulkopuolelle märälle radalle ja pyörähti radalta ulos aina ratavalliin asti.

Pajuranta pääsi kuitenkin jatkamaan kilpailua, mutta putosi tuloslistalla aina kuudenneksi asti. Vaikka Pajuranta ajoi hyviä kierrosaikoja vielä kilpailun lopussakin, ei kiri riittänyt kuin viidenteen sijaan. Ennen toista kilpailua kaatosade yllätti ja kilpailulähtö jouduttiin perumaan, kun radalla oli pahimmillaan jopa 15 senttimetriä vettä. Tämän hetkisen tiedon mukaan Ranskassa ajamatta jäänyt toinen kilpailulähtö siirrettäisiin kesäkuun puolessa välissä Italian Misanossa ajettavan osakilpailun yhteyteen.

– Koko viikonlopun oli hyvä kyyti ja varsinkin ensimmäisessä kilpailussa autokin toimi todella hienosti, mutta sitten lipesi hieman linjalta ja pyörähdin ulos radalta. Se kilpailu meni siinä sitten penkin alle ja toista ei päästy ajamaan turvallisuus syistä. Nyt seuraavaksi suunnataan katseet sitten Misanon viikonloppuun Abarthin osalta, Pajuranta kommentoi.

Teksti ja kuva: Juuso-Matti Pajurannan tiedote


Facebook kommentit