Ranskan pettymys unohdettu, GRX Taneco täynnä intoa Latviaan – “Positiivisella mielellä”

14.9.2018 / 11:49
GRX Taneco lähtee Latviaan tavoittelemaan finaalipaikkaa (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Latvian Riiassa, Bikerniekin klassikkoradalla. Suomalainen GRX Taneco -tiimi kuljettajinaan Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov lähtee Latviaan tavoittelemaan finaalipaikkaa.

Niclas Grönholm on selvittänyt tiensä semifinaaleihin kauden jokaisessa tähän mennessä ajetuissa kahdeksassa kilpailussa ja yltänyt finaaliin sekä Espanjassa, että Englannissa. Timur Timerzyanov puolestaan ajoi Ranskassa kauden toistaiseksi parhaan suorituksensa, jääden vain kolmen sekunnin päähän finaalipaikasta.

GRX Taneco pitää edelleen pintansa rallicrossin MM-sarjan tehdastalleja vastaan ja edistyy tasaista tahtia. Lahjakkaat kuljettajat, Grönholm ja Timerzyanov puolestaan paljastavat ja valjastavat käyttöönsä yhteistyössä Set Promotionin kanssa suunniteltujen i20 Supercar -autojen potentiaalin.

Bikerniekin rata sijaitsee lähellä Latvian pääkaupunkia Riikaa. Tähän aikaan vuodesta sää on yleensä leutoa, lämpötilojen vaihdellessa aamun kymmenestä asteesta iltapäivän 25 asteeseen. Radasta 60 prosenttia on asfalttia ja 40 prosenttia soraa. Hieman alle 1,3 kilometriä pitkän radan tämänhetkinen kierrosennätys on 48,894 sekuntia.

Nyt edessä oleva viikonloppu on kolmas kerta, kun Latvian radalla ajetaan MM-tason rallicross-kilpailu. Vuonna 2016 Timerzyanov oli neljänsien alkuerien nopein ja ylsi lopulta finaaliin saakka. Viime vuonna Grönholm puolestaan ajoi oman semifinaalilähtönsä neljänneksi.

– Odotamme innolla Latvian osakilpailua. Riika on hieno kisapaikka ja siellä on mahtava järjestävä organisaatio. Kaksi edellistä täällä ajettua kisaa ovat olleet loistavia. Rata on aina hienosti hoidettu ja valmisteltu, mitä kuskit todella arvostavat. Ja yleisö on aina innostunutta. Tavoitteenamme on pärjätä paremmin kuin Loheac’ssa, parantaa auton suorituskykyä ja saada kuskit täyteen iskuun. Lähden Riikaan positiivisella mielellä. Uskon, että pystymme siellä hyviin suorituksiin, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

– Riika ei ole kaukana Suomesta, joten monet faneistamme tulevat paikalle ja tunnelma on todella mahtava. Emme Ranskassa saaneet autoni säätöjä kohdilleen, eikä ajoni sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Riiassa tavoitteenamme on hyödyntää koko todellinen potentiaalimme, ajaa hyvin ja päästä finaaliin taistelemaan rinta rinnan MM-sarjan kärkinimien kanssa, Grönholm vakuuttaa.

– Riian rata on mahtava, varsinkin ne soraosuudet. Olipa keli sitten märkä tai kuiva, ajo-olosuhteet ovat yleisesti ottaen hyvin vakaat. Paikalla on aina paljon yleisöä. Viikonlopun sääennuste lupaa hyviä kelejä. Tiimimme on tullut aina vain paremmaksi Ranskan osakilpailun jälkeen. Meidän onkin vain hyödynnettävä vahvuuksiamme, jotta pystymme Riiassa vieläkin parempiin suorituksiin. Kehitymme kisa kisalta. Otimme Ranskassa taas askeleen eteenpäin, emmekä aio pysähtyä siihen, Timerzyanov sanoo.

Teksti: GRX Tanecon tiedote


Facebook kommentit