Ranskassa onnistunut Kalliokoski kovin tavoittein Latviaan – “Luottavainen fiilis”

13.9.2018 / 19:43
Jere Kalliokoski haluaa hypätä Latviassa palkintopallille (Kuva: G-Fors).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Bikerniekin radalla Latviassa. Kankean alun jälkeen loppua kohti hyvään vireeseen päässyt Jere Kalliokoski tavoittelee kauden parasta sijoitusta. G-Fors-tiimiä edustava alahärmäläinen ajoi edellisessä kilpailussa Ranskassa finaaliin ja siellä viidenneksi.

Ranskalainen G-Fors-tiimi tuli tälle kaudelle mukaan rallicrossin EM-sarjaan uudella Renault Cliolla. Jere Kalliokoski ja koko tiimi on joutunut painimaan tulokastiimin tavoin auton luotettavuuden kanssa. Alussa hankaluuksia aiheutti lähdön onnistuminen, sitten kuvioihin astuivat tekniikkamurheet. Tiimin kotikilpailussa Loheac’n radalla kaikki meni AL-Härmää edustavan Kalliokosken osalta kuitenkin hyvin ja tuloksena oli nuorukaisen uran paras EM-sijoitus tähän mennessä.

– Ensimmäisessä kisassa (Espanja huhtikuussa) en saanut lähtöjä onnistumaan, auto “stumppasi” viivaan. Sen jälkeen on ollut kaikenlaista harmia, pikku tulipaloa ja jarrujen katoamista, mutta nyt sain ehjän kisan alle. Teki hyvää koko tiimille ja tottakai itsellekin tuli viimeinkin luottavainen fiilis, Kalliokoski sanoo.

Bikerniekin rata sijaitsee Latvian pääkaupungissa Riiassa. Paikka on Kalliokoskelle entuudestaan tuttu.

– Ajoin siellä viime kaudella Albatecin Peugeotilla ja se meinasi mennä hyvin. Olin matkalla semeihin, mutta tiimi sähläsi renkaiden kanssa ja lopputuloksena tuli hylkäys yhdestä erästä. Meni se kisa siinä. Radasta kuitenkin pidin, se on aika kapea ja ohituspaikat kortilla, joten lähdöillä ja jokeritaktiikalla tulee olemaan iso merkitys. Tavoittelen paikkaa palkintokorokkeella, Ranskasta tarttui niin hyvä ajofiilis mukaan, Kalliokoski päätti.

Lue myös! Kalliokoskelle uran paras EM-sijoitus – “Tiimin toimesta luodut paineet hallittiin” (10.9.2018)

Teksti: Jere Kalliokosken tiedote


Facebook kommentit