Rantanen voitti uuden Gran Turismo -luokan

16.5.2016 / 00:32
Marko Rantanen voitti Suomen ensimmäisen GT-osakilpailun mustaoranssilla Lamborghinillaan.

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-SM -sarjan Botniaringin osakilpailu jatkui sunnuntaipäivänä sadekelissä, eikä yhteentörmäyksiltäkään vältytty. Yleisöä oli paikalla välillä kovastakin sateesta huolimatta eilistä lauantaipäivää enemmän, ja radan tapahtumat tarjosivat vauhtia ja moottoriurheilun hurmaa koko rahan edestä.

Vaiherikkaassa Gran Turismo -luokan toisessa kisalähdössä komean Lamborghini Gallardon ohjastaja Marko Rantanen otti ykköspaikan Jani Hjerpen ulosajon seurauksena.

– Vaikein kilpailu koskaan. Vaihteiden ja jarrujen tasapainon kanssa oli ongelmia. En saanut vaihdettua pienemmälle vaihteelle ja mutkat piti ajaa isoilla vaihteilla. Vedin jo poikittainkin yhdessä vaiheessa ja kuin ihmeen kaupalla sain pidettyä auton vielä hallinnassa. Meinasi mennä luottamus autoon ja omaan ajamiseen, Rantanen sanoi.

Mies on kuitenkin innoissaan paitsi voitostaan, myös uudesta Gran Turismo –luokasta.

– Tämä luokka on superhyvä juttu Suomen rata-autoilulle. Tällä saadaan varmasti lisää yleisöä kisoihin ja koko Rata-SM -sarja uuteen nousuun, Rantanen sanoi.

Bemareiden voitto Viroon

Xtreme Race Cupin ja BMW 325 Cupin 45 minuutin yhteislähdön voitti Viron aisapari Eeltee / Tigane BMW 325 Cup -luokasta. Xtreme luokan voittajiksi ja kokonaislähdön kakkosiksi rullasivat jo eilenkin voittoisat Timo Grönthal ja Juha Huhtala.

– Voitto ratkesi harkiten käytetyn ensimmäisen 500 metrin aikana. Sain hyvän lähdön ja pääsin heti kahdeksannelta sijalta toiseksi, kertasi Huhtala.

– 45 minuutin kilpailu eroaa lyhyemmästä kisasta siinä, että se vaatii hermoja ja sitkeyttä eri tavalla, summasi Gröthal.

– Pitää olla malttia varsinkin ensimmäisillä kierroksilla, ei auta säntäillä heti alussa, jatkaa Huhtala.

Miehet lähtevät viikonlopun Xtreme Race –luokan kolmoisvoiton jälkeen hyvillä mielin kohti seuraavaa osakilpailua Kemorassa.

– Autolle ei tarvitse hirveästi mitään tehdä, ainoastaan pientä säätöä, suunnittelevat miehet hymyillen pokaalit käsissään.

Kaleva palasi voittajaksi

Formula Fordien viikonlopun toisen kilpailulähdön korkeimmalle korokkeelle ajoi Jani Kaleva autollaan numero 66.

– Kilpailu sujui hyvin ja tallikaveri pyörähti joten pääsin kärkeen ja siitä voittoon. Hyvä mieli voitosta. Olen pitänyt neljä vuotta taukoa autourheilusta ja tämä oli ensimmäinen Formula Ford -kisaviikonloppuni ikinä, intoili Kaleva.

Elias Niskanen uusi eilisen voittonsa Formula Fordien kolmannessa kisalähdössä Botniaringin sateisessa kelissä.

– Meni samalla lailla kuin ensimmäinen kilpailu; lähtö epäonnistui, sitä pitää vielä treenata, mutta kaiken kaikkiaan hyvä fiilis jäi koko viikonlopusta, mies summaa ja asettaa pykälää kovempaa tavoitetta kohti seuraavaa Kemoran osakilpailua:

– No totta kai lähdetään hakemaan triplavoitto Kemorasta!

V1600 -luokan toinen kilpailulähtö oli Emma Mäkisen juhlaa. Sijoitukset vaihtuivat tiuhaan tahtiin kilpailun aikana, mutta Mäkinen selvisi voittajana maaliin vetoakselin viallisuudesta huolimatta.

– Viikonlopusta jäi sekä pettyneet että hyvätfiilikset. Ensimmäisestä kisasta tuli keskeytys, mutta tämänpäiväinen voitto oli taas tosi hieno juttu. Kemoraa kohden voisi vähän treenata lähtöä, hymyilee Mäkinen viitaten melko kehnoon kilpailun starttiinsa, joka kuitenkin johti korkeimmalle korokkeelle.

Ahokas vei Legendsit

Legendsien toisen kisalähdön myötä vaasalainen Johan Ahokas varmisti viikonlopun kaksoisvoiton. Kisassa köröteltiin muutama kierros turva-auton perässä, kun Victor Vorobyev pyörähti shikaanissa ja Veli-Pekka Karttusella ei ollut mahdollisuutta väistää, vaan osui suoraan venäläisen auton kylkeen.

– Oli melko helppo voitto tänään, pääsin jo ensimmäisellä kierroksella kärkeen. Uusintalähdössä pääsin uudelleen karkuun ja tällä kaudella kalustokin kesti maaliin asti, virnisti viime kaudella teknistä epäonnea kokenut Ahokas.

Seuraava Rata-SM osakipailu ajetaan Kemoran moottoriradalla 11.-12.6.2016.

Lähde ja kuva: Rata-SM -sarjan tiedote


Facebook kommentit