Rast ja Team Rosberg tekivät DTM-historiaa – Nico Rosberg hehkutti Twitterissä

13.10.2018 / 20:07
Rene Rast voitti jälleen (Kuva: Michael Kunkel / Audi Communications Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun DTM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Hockenheimissa, Saksassa. Lauantaina voittoon ajanut Audi Team Rosbergin Rene Rast teki samalla DTM:n historiaa.

Vaikka DTM-sarjaa onkin ajettu jo vuodesta 1984 lähtien, niin koskaan aiemmin ei yksikään kuljettaja ole yltänyt viiteen peräkkäiseen voittoon. Nyt on, sillä sarjan hallitseva mestari Rene Rast, Audi Team Rosbergin kuljettaja, avasi Hockenheimin finaaliviikonlopun ajamalla lauantaina voittoon ja kyseessä oli hänelle jo viides peräkkäinen ykkössija. Rast voitti viikonlopun molemmat lähdöt edellisissä osakilpailuissa Nurburgringillä, sekä Spielbergissä.

Huikean syksyn ajanut Rast lähti viimeiseen kilpailuviikonloppuun pistetaulukon kolmannelta sijalta ja säilyttääkseen mahdollisuutensa toiseen peräkkäiseen mestaruuteen, täytyi Rastin olla lauantaina kahden Mercedes-kuljettajan, Gary Paffettin, sekä Paul Di Restan, edellä. Siinä Rast myös onnistui ajamalla voittoon, kun Paffett oli neljäs ja Di Resta vasta kahdeksas. Kilpailun ehdoton herkkupala oli Rastin ja Paffettin huikea kaksintaistelu (video alapuolella).

– Se oli uskomaton kilpailu ja fantastinen taistelu Garyn kanssa. Tavoite oli säilyttää mestaruusmahdollisuus vielä viimeiseen, sunnuntaina ajettavaan kilpailuun asti, ja siinä myös onnistuttiin. Meidän pitää ilman muuta kerätä huomenna iso määrä pisteitä, mutta periksi ei anneta, vaan taistellaan loppuun asti, Rast vakuutti.

Tulokaskuljettaja Robin Frijns varmisti kakkossijallaan Audille kaksoisvoiton ja kilpailu oli muutenkin Audille menestys, mahtuihan seitsemän parhaan joukkoon peräti viisi Audi-kuljettajaa. Viime kaudella Rast nousi mestariksi lähes identtisistä lähtökohdista kuin mistä tänä viikonloppuna Hockenheimin finaaliin lähdettiin. Paffett johtaa sarjaa ennen sunnuntaita kuuden pisteen erolla ennen Di Restaa, kun taas Rast on jäänyt Paffetista 15 pistettä. Sunnuntaina on jaossa vielä 28 pistettä, paalupaikasta kolme ja kilpailun voitosta 25.

Audi Team Rosbergin ja Rastin uuden DTM-ennätyksen huomioi myös Team Rosbergin omistajan Keke Rosbergin poika Nico, Formula 1:n maailmanmestari vuodelta 2016, joka hehkutti huikeaa suoritusta Twitter-tilillään.

– Wow, wow, wow! Onnittelut Rene Rast ja Team Rosberg, kirjoititte yhdessä historiaa, Rosberg twiittasi.

Kauden 2018 mestaruustaistelu 19/20 osakilpailua

1) Gary Paffett (Mercedes) 239
2) Paul Di Resta (Mercedes) 233
3) Rene Rast (Audi) 224

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: DTM:n virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit