MOTORSPORT

Rata-autoilun SM-sarjan kauden avaus Kemorassa siirrettiin viime hetkillä

Rata-autoilun SM-sarjan kauden avaus Kemoran moottoriradalla tänä viikonloppuna siirrettiin viime hetkillä järjestettäväksi myöhemmin tänä kesänä.

Vielä tiistaina rata-autoilun SM-sarjan (Rata-SM) kotisivuilla julkaistiin kausiennakko ja hehkutettiin edessä olevaa Kemoran SM-avausta, joka siis piti olla ohjelmassa tänä viikonloppuna Kemoran moottoriradalla Vetelissä, Keski-Pohjanmaalla. Pari päivää myöhemmin tulikin sitten kylmää vettä niskaan, kun tiedote kilpailun siirrosta myöhempään ajankohtaan julkaistiin.

– Kilpailu on jouduttu siirtämään viranomaisten suositusten mukaisesti myöhempään ajankohtaan. Siirron syynä on koronapandemiatilanteen huononeminen alueella, missä kilpailu järjestetään. Kilpailulle etsitään uutta ajankohtaa, tiedotteessa sanottiin.

Viime kaudella rata-autoilun SM-sarjassa päästiin ajamaan vain kaksi osakilpailua. Tänä vuonna tarkoitus on viedä läpi viisi osakilpailua käsittävä kilpailukalenteri ja niistä ensimmäisenä osakilpailuna, mikäli koronatilanne sen sallii, ajetaan Hämeenlinnan Ahvenistolla 12.-13. kesäkuuta. Tänä vuonna SM-arvosta nauttivat luokat ovat V1600, The Gran Turismo, V8 Thunder, sekä BMW Xtreme Race. Formula Open Finland -sarjaa kilpaillaan Cup-arvoisena SM-sarjan yhteydessä.

Rata-autoilun SM-sarjassa SM- ja Cup-pisteistä on oikeutettu kilpailemaan kaikki ne kuljettajat, joilla on AKK:n myöntämä kansallinen tai kansainvälinen kilpailijalisenssi. Sarjaan osallistuvat ulkomaalaiset kilpailijat voivat osallistua ja kilpailla oman maansa lisenssillä.

Rata-SM kilpailukalenteri 2021

12.-13.06. Ahvenisto, Hämeenlinna
17.-18.07. Vauhtiajot, Seinäjoki
28.-29.08. KymiRing, Iitti
11.-12.09. Alastaro

Kemoran uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com