Rata-SM alkaa viikonloppuna Botniaringillä

10.5.2016 / 10:43
Legendsin resepti toimii. Paljon autoja, paljon ääntä, paljon tapahtumia. Rata-SM alkaa viikonloppuna Botniaringillä.

[ A- ] / [ A+ ]

Kauden ensimmäinen Rata-SM -sarjan osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Botniaringin moottoriradalla Jurvassa.

Kyseessä on paitsi Rata-SM -sarjan kauden aloitus, myös Botniaringin ensimmäinen kilpailutapahtuma tällä kaudella. Rata-SM -sarjaan on tänä vuonna ilmoittautunut ennätysmäärä kuljettajia ja sarjan odotetaankin tänä vuonna vetävän entistä enemmän myös yleisöä paikalle.

Oman mausteensa sarjaan tuo uusi näyttävä Gran Turismo -luokka, jossa voimiaan väläyttelevät mm. Lamborghini, Corvette ja Lotus. Botniaringin kisaviikonloppuna radalla nähdään viisi eri autoluokkaa: Legends, Xtreme Race + BMW 325, Formula Ford, V1600 ja Gran Turismo.

Legends -luokkaan on ilmoittautunut Botniaringin kilpailuun huikeat 38 kilpailijaa, mikä vahvistaa entisestään Legendsien asemaan Suomen suurimpana rata-autoilun luokkana. Legends Trophy on kerännyt kymmenen uutta kuljettajaa sitten viime kauden, joten ärhäkät pienet paholaiset ovat vuosi toisensa jälkeen katsojien lisäksi myös kuljettajien mieleen. Suuresta osanottajamäärästä huolimatta Legendsejä ei ole jaettu pienempiin eriin, vaan kaikki 38 autoa nähdään yhtä aikaa radalla.

Botniaringin Rata-SM -osakilpailussa katsojilla on vapaa pääsy myös kilpailijavarikolle.

Tulevana lauantaina ajetaan luokkien aika-ajot klo 10.30 – 13.15 välillä ja kilpailulähdöt klo 14.00 – 16.30 välisenä aikana. Sunnuntaina kilpailulähdöt polkaistaan käyntiin klo 11.50 ja viimeinen auto on maalissa arviolta klo 15.15.

Tarkemmat aikataulut nähtävissä osoitteessa rata-sm.fi

Lähde ja kuva: Rata-SMn tiedote


Facebook kommentit