Rata-SM: Kemorassa paukuteltiin kierrosennätyksiä uusiksi

11.6.2016 / 20:50
Mathias Hertén rikkoi Kemoran Legends-kierrosennätyksen lauantaina (Kuva: Kristiina Vaalasmaa)

[ A- ] / [ A+ ]

Kemoran moottorirata toimii näyttämönä tämän viikonlopun ajan Rata-SM kilpailuille. Lauantaipäivä ajettiin vuodenaikaan nähden viileässä säässä, mikä puristi moottoreista parhaat tehot irti.

Legends Trophy -luokassa rikottiin entinen Kemoran Legends-kierrosennätys jopa nelinkertaisesti, kun ensimmäistä Legends-kauttaan ajava Mathias Hertén alitti huimalla kolmella kymmenyksellä edellisen Kemoran kierrosennätyksen 1:19:447. Uusi Legendsien kierrosennätys Kemorassa on nyt 1:19:008. Myös Veli-Pekka Karttunen, Marko Kilpiä, sekä kilpailun voittanut Henri Tuomaala alittivat aiemman ennätyksen. Legendsien ensimmäinen kilpailulähtö oli hallitsevan mestarin Henri Tuomaalan ylivoimaista näytöstä. Tuomaala voitti kilpailun reilun kahden sekunnin kaulalla Marko Kilpiään.

– Hyvät fiilikset, ei olisi oikein kakkossija tuntunutkaan miltään tänään. Auto toimii loistavasti. Huomenna lähdetään kai neljännestä lähtöruudusta, joten tulee varmaan vähän kisailuakin aikaiseksi. Tänään sai ajaa aika yksin kärjessä, totesi Tuomaala kilpailun jälkeen.

Formula Ford ja Formula Zetec -luokkien yhteisen kilpailulähdön voiton nappasi jälleen Elias Niskanen, jolla on nyt kolme neljästä kilpailulähdön voitosta taskussaan.

– Hyvin on lähtenyt kausi käyntiin. Ajo tuntuu hyvältä ja auto toimii. Renkaatkin kestävät paremmin kuin ennen, summaili Niskanen kauden positiivisia alkutunnelmia.

Kilpailu sujui mieheltä melko hyvässä johtoasemassa.

– Sain hyvän lähdön ja välimatkaa muihin. Tallipäälliköltä tuli vielä lopussa viestiä, että pitäisi aikaa parantaa jotta varmistetaan johtopaikka seuraavan kisalähtöön, joten rutistin vielä paalupaikka-ajan loppumetreillä, hymyili kisaan tyytyväinen Niskanen.

V1600-luokan ensimmäinen lähtö oli tiukkaa vääntöä loppumetreille asti. Noora Lähteenmäki johti lähes koko kilpailun ajan, mutta toiseksi viimeisellä kierroksella Aleksi Kalsta nousi Lähteenmäen ajovirheen vuoksi kärkipaikalle ja nappasi sitä myöten kisalähdön voiton itselleen. Kalsta itse ei lähtenyt varsinaisesti taistelemaan kärkipaikasta.

– Odottelin loppuun asti ja seurailin siinä perässä. Nooralla tuli virhe ja pääsin siitä ohittamaan, summaili mies kilpailun kulkua.

Kalstalla oli lähdön kanssa ongelmia, kun miehen autosta ei mennyt kakkosvaihde päälle ollenkaan.

– Huomiseen kisaan pitää saada lähtö paremmaksi, muuten samoilla linjoilla jatketaan.

Myös kolmospaikasta käytiin tiukkaa taistoa, kun Mad Croc Racing Teamin Emma Mäkinen voitti tiimikaverinsa Tuomas Pöntisen niukkaakin niukemmalla 11:sta sadasosan erolla.

Miika Toivonen käskytti Lotuksellaan Gran Turismo -luokan kärkipaikkaa myös lauantain kilpailulähdössä. Miehellä oli vaihteiston kanssa ongelmia, mutta siitä huolimatta päivä sujui melko ylivoimaisessa johdossa.

– Ei se kuitenkaan vaadi kuin pienen teknisen ongelman tai virheen niin tilanteet muuttuvat. Viime kisassa Botniaringillä satoi, jolloin kilpailu oli paljon tasaisempaa. Tänään oli kuitenkin hyvä päivä, totesi Toivonen onnistuneen kilpailun jälkeen.

Andre Kiil hallitsi suvereenisti Xtreme Race ja BMW 325 -luokkien lauantaipäivän tilastoja ja nappasi sekä yhteislähdön, että sitä myöten BMW 325 -luokan voiton ensimmäisessä ja toisessa kilpailulähdössä. Xtreme Race -luokan ykköspaikan ja kokonaislähdön kolmospaikan ensimmäisessä kilpailulähdössä otti nimiinsä ensi kertaa Kemorassa kurvaillut Markus Grönthal ja iloitsi hyvästä tuloksesta vaikean kisan jälkeen.

– Lähtö oli jälleen aivan surkea, kakkosvaihde ei mennyt sisään. Siitä sitten hirmuinen taistelu kohti kärkeä. Loppuvääntö oli tosi tiukka, en meinannut rikkinäisen peilin takia nähdä takaatulevia, Grönthal kommentoi toden vielä, että parannettavaa löytyy vielä päivän toiseen kisalähtöön.

– Ensin laitetaan lähtö kuntoon ja lähdetään siitä haastamaan, suunnitteli Grönthal.

Xtreme Race -luokan toisen kilpailulähdön voittajaksi ajoi Viron Sten Pentus, joka kuvasi kilpailua vaikeaksi.

– Kuljettajan ja auton yhdistelmä täytyy saada paremmin toimimaan. Muilla se yhdistelmä toimii vielä toistaiseksi paremmin. Täytyy jollakin keksiä lisävirityksiä autoon ja hioa ajamista vielä paremmaksi.

Pentus toimii opettajana kanssakuljettajalleen Thomas Padovanille, jolle tämä on ensimmäinen vuosi kilpa-autoilijana.

– Huomiseen 45 minuutin kilpailulähtöön tarvitaan enemmän stategiointia kuin lyhyempään lähtöön. Täytyy miettiä kumpi ajaa ensin ja harjoitella vielä huomisaamun lämmittelyissä strategiaa kohdilleen, Pentus kommentoi ja sanoo tavoitteiden olevan korkealla-

– Vaikka voitimme tänään Suomen Xtreme Race -sarjan, niin haluamme voittaa myös kokonaiskilpailun.

Lähde: Rata-SM tiedote


Facebook kommentit