Raumalainen TS-Racing saavutti kolme SM-mitalia – “Yli odotusten”

11.9.2016 / 05:05
Jaakko Översti nappasi tänä vuonna enduron SM-hopeaa (Kuva: Sami Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Raumalainen moottoripyörien huoltoihin erikoistunut TS-Racing pääsi juhlimaan kolmea SM-mitalia, kun enduron ja motocrossin kilpailukaudet päättyivät viikko sitten. TS-Racing Teamin väreissä ajaneista kuljettajista Jaakko Översti voitti endurossa SM-hopeaa ja Niko Aitta SM-pronssia. Joni Roos otti puolestaan motocrossissa SM-pronssia.

Enduron seitsemänosainen SM-kausi käynnistyi talvella ja päättyi syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kahteen Riihimäellä ajettuun osakilpailuun. Lumikeleissä erinomaisesti ajanut Översti piti E1-luokassa hankkimansa kakkospaikan loppuun saakka ottaen SM-hopeaa. Kyseessä oli viime vuonna tasapisteissä SM-sarjan neloseksi ajaneen Turun Seudun Moottoriurheilijoiden kuljettajan ensimmäinen SM-mitali.

Samassa E1-luokassa ajaneen Niko Aitan vahvuudet olivat odotetusti kesäkelien osakilpailuissa ja hän nousi vahvan loppukautensa ansiosta SM-pronssille. Myös Turun Moottorikerhon Aitalle kyseessä oli ensimmäinen SM-mitali.

Motocrossin puolella Joni Roos nappasi uransa toisen SM-mitalin. Roos oli eri tiimin ja seuran väreissä MX1-luokan SM-pronssilla kaudella 2015 ja nyt irtosi sama tulos TS-Racing Teamin väreissä ja Rauman Seudun Moottorikerhon edustajana.

– Minulle jäi mielettömän hyvä fiilis koko kaudesta. Olen todella ylpeä siitä, miten kuskimme menestyivät ja edustivat tiimiä. Olimme tasaväkisiä isojen tiimien kanssa, TS-Racingin omistaja Toni Salo innostuu.

– Ajattelin ennakkoon, että SM-mitalit ovat mahdollisia. Kolme mitalia on kuitenkin yli odotusten.

TS-Racingin kovimmat SM-mitalitavoitteet kohdistuivat Roosiin, mutta silti SM-pronssi oli todella kova saavutus häneltä ja pienen yrityksen tiimiltä. Lisäksi Roos taisteli MX1-luokan Suomen mestaruudesta viimeiseen SM-erään saakka. Roosin ja TS-Racingin yksittäinen kohokohta osui Orimattilaan, missä Roos pystyi voittamaan kaikki muut kuljettajat puhtaasti ajamalla.

Myös Överstillä oli jo ennakkoon mitalin maku suussa, mutta hänen lisäkseen Aitta puristi loppuun asti vahvasti. TS-Racing-kuljettajista myös Sami Aaltonen ajoi hyvin, vaikka alkukausi oli haastava. Aaltonen oli motocrossin viimeisessä MX1-luokan SM-osakilpailussa kahdeksas ja sarjan loppupisteissä 12. Salo nostaa esiin myös pirteänä osana tiimiä varsin tuoreen endurokuljettajan, Paavo Henrikssonin, joka ajoi E1-luokan SM-sarjassa 21:ksi.

Endurossa Överstin ja Aitan edustaman E1-luokan Suomen mestaruuden vei Salpausselän Moottorikerhon Antti Hänninen. Motocrossissa Roosin kilpaluokan MX1 Suomen mestariksi ajoi Hyvinkään Moottorikerhon Aki Manninen.

 

Kuva: Marko Vihriä

Joni Roos taituroi motocrossin SM-sarjassa pronssille (Kuva: Marko Vihriä).

 

Teknistä kehitystä

Katu- ja offroad-pyörien huoltoihin, sekä varaosamyyntiin keskittynyt TS-Racing on aina toiminut vahvasti kilpaurheilun parissa, käytännössä jo ennen yrityksen toiminnan virallista alkua vuonna 2009. TS-Racingilla on 300 neliömetrin toimitilat lähellä Rauman keskustaa mistä tiiminkin toimintaa ohjataan.

– Kuskit ovat tehneet pyöräsopimuksensa tiimimme kautta. Lisäksi olemme säätäneet ja rakentaneet heidän pyöriensä moottorit ja iskunvaimentimet, Salo kuvailee.

– Olemme vuosien varrella oppineet ja kasvaneet tiedollisesti, sekä teknisesti.

Myös junioritoiminta on tärkeässä roolissa TS-Racing Teamissa.

– Olemme tiiviisti mukana junioripuolella. Annamme monenlaista apua lapsille ja heidän huoltajilleen. Toimimme valmennuksen parissa ja tiimikuskeistamme Roos vetää usein junnuvalmennuksia. On hienoa nähdä, miten lapset kuuntelevat häntä ja imevät oppia.

TS-Racingin motocrossjunioritiimiä edustivat tänä vuonna kolme 85-kuutioisilla pyörillä kilpaillutta ja viisi 65-kuutioisilla pyörillä ajanutta lasta. Salon Eetu-pojan lisäksi 85-kuutioisella ajoivat kilpaa Leo Peltola ja Markus Ruohola. 65-kuutioisen satulassa olivat Casimir Viita, Jasper Järnberg, Iivo Kankare ja Koiviston veljekset Paavo ja Väinö.

– Rauman Seudun Moottorikerholla on joka maanantai Rauman motocrossradalla junioritreenit, joissa olen mukana vetäjänä. Yleisesti ajateltuna junioritoimintaa kuuluu lyödä panoksia. Lajiemme tulevaisuus on heissä.

TS-Racing on edustettuna myös laajalla rintamalla aikuisharrastajien parissa motocrossissa ja endurossa.

Lähde: Marko Vihriä, TS-Racingin tiedote


Facebook kommentit