Rauno Aaltonen myös tänä vuonna Ruotsin MM-rallin Historic-kilpailuun Minillä

1.1.2019 / 13:38
Rauno Aaltonen ja Mini (Kuva: Aaltonen Motorsportin Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Tulevan viikon maanantaina 81 vuotta täyttävä Rauno Aaltonen, historian ensimmäinen suomalainen rallin Euroopan mestari, osallistuu toisena vuonna peräkkäin Ruotsin MM-rallin yhteydessä ajettavaan Historic-kilpailuun.

Rally Sweden Historic ajetaan Ruotsin MM-rallin yhteydessä nyt kuudennen kerran. Perjantaina ja lauantaina 15.-16. helmikuuta ajettava kilpailu pitää sisällään kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 136 kilometriä ja erikoiskokeet ovat siis täysin samoja, joilla rallin MM-sarjan kilpailijat taistelevat MM-pisteistä kauden toisessa osakilpailussa.

Yksi rallin suurimmista suomalaislegendoista, vuonna 1965 rallin Euroopan mestaruuden ensimmäisenä suomalaiskuljettajana kautta aikojen valloittanut Rauno Aaltonen, 80, osallistui viime vuonna tähän kilpailuun legendaarisella Minillä yhdessä kartanlukijansa Hans Sylvanin kanssa. Kaksikko selvitti reitin maaliin asti sijoituksen ollessa yleiskilpailussa 38. ja omassa luokassa kolmas.

Aaltonen ja Sylvan lähtevät reitille myös tänä vuonna ja Minillä tottakai. Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 15. tammikuuta. Suomalaisista mukaan ovat tähän mennessä ilmoittautuneet myös Seppo Raittila ja Hannu Väliaho (Toyota Corolla 1600 GT), sekä Sami Heiskanen ja Jani Backman (Volvo Amazon 122S). Heiskanen toimii AKK-Motorsportin kehityspäällikkönä, kun taas Backman on tullut monille autourheilua seuraaville ihmisille tutuksi muun muassa Neste Rallin promoottorina.

Tällä hetkellä mukaan Rally Sweden Historic -kilpailuun on ilmoittautunut 42 kilpailijaparia. Viime vuonna kilpailuun starttasi 64 autokuntaa.

Rauno Aaltonen, 80

Syntynyt 7. tammikuuta 1938 Turussa
Kilpaili ensimmäisen kerran vuonna 1951 (kilpaveneily)
Kilpaveneilyssä seitsemän Suomen mestaruutta ja yksi Pohjoismaiden mestaruus
Moottoripyöräilyssä yksi Suomen mestaruus ja TT-osakilpailun voitto Ruotsissa
Bathurstin 6 tunnin ajon voitto 1966 ensimmäisenä eurooppalaiskuljettajana
Rallin Euroopan mestari 1965, ensimmäisenä suomalaisena
Voitot Suurajoissa 1961, RAC-rallissa 1965 ja Monte Carlossa 1967
Spa-Sofia-Liege-rallin voitto 1964, kilpailulla pituutta yli 7000 km
Kaksinkertainen rallin Suomen mestari 1961 ja 1965
Historian ensimmäinen suomalainen ammattilaiskuljettaja moottoriurheilussa

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit