MOTORSPORT

Rautiaiselle uran ensimmäinen voitto Porsche GT3:ssa – “Piti kaikkensa tehdä ja vähän ylikin”

Rata-autoilun FTCC-sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailupäivä ajettiin Alastaron moottoriradalla aurinkoisessa syyssäässä. Jim Rautiainen huipensi avauskautensa Porsche GT3 -luokassa ottamalla ensimmäisen voittonsa.

Porsche GT3 -luokkaan saatiin yksi uusi nimi voittajien listaan, kun Jim Rautiainen korkkasi voittotilin auki Alastaron iltapäivässä.

– Oli todellista kisailua, Tommi (Haru) ajoi kyllä todella hyvin. Piti kyllä kaikkensa tehdä ja vähän ylikin, että pysyi perässä. Siistinä pysyi kuitenkin koko ajan, Tommilla meni vähän jarrutus pitkäksi pääsuoran päässä, niin pääsin kuittaamaan. Muuten ei olisi ollut kyllä mitään mahdollisuutta päästä ohi. Ei ollut odotusta, että tällainen lopputulos tulisi, siisti setti. Ajoin mielestäni parhaimman ajon mitä olen ajanut. Hieno tunne, loistavaa, Rautiainen hehkutti.

V8 Thunder -luokan oman sarjamestaruuden varmisti tänään Toni Lähteenmäki sijoittuen toiseksi luokan kilpailulähdössä. Myös luokan FTCC-sarjamestaruus on vankasti Lähteenmäen otteessa lähdettäessä sunnuntain kilpailuihin. V8 Thunder -luokasta Alastaron osakilpailuun osallistui ainoastaan kahdeksan kuljettajaa. Haastavan kauden läpikäynyt Emma Kimiläinen jätti päätösosakilpailun väliin ja lähti tutustumaan rallicrossin saloihin. Hallitseva mestari ja pistejohtaja Jari Nurminen loisti niin ikään poissaolollaan. Korskeiden V8 Thunder -kilpureiden lauantain lähdön kuningas oli Henri Tuomaala.

– Arvasin, että jollei Toni (Lähteenmäki) pääse heti alussa ohitse, niin ajaa varman päälle maaliin kun ajaa mestaruudesta. Tällä kaudella vauhti on ollut ihan hyvä, mutta teknisiä ongelmia on ollut liikaa. Sen takia ei täällä pysty tänään mestaruudesta ajamaan, mutta se on motorsportia, tuumaili Legends-luokassa tänä vuonna Pohjois-Euroopan ja Suomen mestaruuden kuitannut Tuomaala.

FTCC-mestaruutensa jo aiemmin varmistanut virolainen Andree Kiil toisti tällä kaudella usein nähdyn tempun ja ajoi suvereenisti paalulta maaliin ykkösenä BMW Xtreme -luokan päivän ensimmäisessä lähdössä. Kiilillä oli epäonnea päivän toisessa lähdössä, jonka vei nimiinsä Thomas Padovani.

V1600-luokassa Urjalan Urheiluautoilijoiden Janne Lähde oli totuttuun tapaan kilpailulähdössä sekunteja muita karussa, vaikkakin aika-ajojen perusteella mies ryhmittäytyi ensimmäiseen lähtöön kolmannesta ruudusta. Luokan FTCC-mestaruus odottaa vielä ratkaisuaan sunnuntaille.

FTCC-sarjan viimeiset kilpailulähdöt Alastaron moottoriradalla ajetaan sunnuntaina.

Alastaron lauantain tuloksia

BMW Xtreme ja 1. kilpailulähtö

1) Andre Kiil 20.38,709
2) Petri Haavisto + 4,759
3) Tomi Sundström + 15,306

2. kilpailulähtö

1) Thomas Padovani 20.47,741
2) Petri Haavisto + 7,880
3) Tomi Sundström + 9,650

V1600 ja 1. kilpailulähtö

1) Janne Lähde 18.54,603
2) Nathayos Sirigaya + 4,624
3) Simo Rauhala + 5,070

V8 Thunder ja 1. kilpailulähtö

1) Henri Tuomaala 21.23,428
2) Toni Lähteenmäki + 14,381
3) Petri Blomqvist + 18,340

Porsche GT3 ja 1. kilpailulähtö

1) Jim Rautiainen 21.02,850
2) Oliver Tiirmaa + 6,858
3) Jussi Kuusiniemi + 7,351

Lue myös! Hyvösellä mestaruusjuhlat Alastarossa – Kahden luokan yhteislähdössä ennätysmäärä kilpailijoita (23.9.2017)

Teksti: FTCC:n tiedote
Kuva: Pertti Kangasniemi

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com