Reilu kuukausi aikaa Jyväskylän MM-ralliin – Hyundai julkisti kuljettajansa

28.6.2022 / 15:37
Hyundaille kuluva kausi rallin MM-sarjassa on ollut pettymys (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan Suomessa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Hyundai julkisti kokoonpanonsa kuljettajien osalta Keski-Suomen sorasirkukseen, kun aikaa starttiin on reilu kuukausi.

Hyundai-tallin i20 N Rally1 -autoa Suomen MM-rallissa, Secto Rallissa, elokuussa ajavat Thierry Neuville, Ott Tänak, sekä Oliver Solberg. Kun kuluvaa kautta on takana kuusi osakilpailua, on Neuville kuljettajien MM-pisteissä toisena ja Tänak kolmantena. Neuville ja Tänak ovat molemmat saavuttaneet tänä vuonna kaksi palkintosijoitusta, mutta kauden ainoan voiton Hyundaille on tuonut Tänak. Tämä tapahtui Italian Sardiniassa, kauden viidennessä osakilpailussa.

Neuvillen Jyväskylä-historia on siinä mielessä varsin erikoinen, että belgialainen on aina osallistunut Suomen MM-ralliin pääluokassa. Ensimmäisen kerran Neuville nähtiin Keski-Suomen sorasirkuksessa vuonna 2012 ja heti seuraavana vuonna tuloksena oli Fordilla hieno kakkossija. Tosin sen jälkeen Neuville ei ole Jyväskylässä palkintosijoitukseen yltänyt, kuten ei myöskään Hyundai-talli ennen viime vuotta, kun Tänak ajoi toiseksi ja Craig Breen kolmanneksi.

Tänak on yksi niistä kymmenestä kuljettajasta, jotka ovat yltäneet MM-rallin voittoon Jyväskylässä vähintään kaksi kertaa. Tänak ajoi voittoon Toyotan ratissa vuosina 2018 ja 2019. Solberg debytoi Jyväskylässä viime vuonna WRC2-luokassa, mutta kilpailu päättyi ulosajoon ja keskeytykseen. Tänä vuonna Solberg on nähty Hyundain Rally1-auton ratissa neljässä MM-rallissa: Monacossa, Ruotsissa, Kroatiassa, sekä viime viikonloppuna Keniassa.

Suomen MM-ralli Jyväskylän seudulla ajetaan 4.-7. elokuuta. Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Virossa 14.-17. heinäkuuta, missä Hyundain kuljettajatrio tulee olemaan sama kuin Jyväskylässä.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit