Relaa Racingin kausi huipentui tuplamestaruuteen Porsche GT3 Cupissa

31.8.2016 / 10:55
Emil Westman kruunattiin Alastarolla Porsche GT3 Cupin mestariksi (Kuva: Santeri Lehtonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Porsche GT3 Cupin kausi tuli päätökseensä Alastarolla viime lauantaina. Jo ennen viimeistä kilpailua kauhajokelaisen Relaa Racingin tilanne niin kuljettajien, kuin tiimien mestaruuskamppailuissa näytti erittäin hyvältä ja molemmissa pistetaulukoissa Relaa piti selviä kärkipaikkoja. Alastarolla tiimi ja sen kuljettajat keskittyivät tekemään varmat suoritukset radalla ja taktiikka toimi täydellisesti.

Ensimmäisessä lähdössä mestaruudessa kiinni ollut Emil Westman ajoi täydellisen varmasti kolmanneksi ja jo periaatteessa sinetöi kultajuhlat. Raimo Niemi taisteli hienosti viidennestä sijasta Julle Laivolan kanssa, mutta joutui lopulta tyytymään kuudenteen sijaan. Roope Rinne-Laturin kilpailu keskeytyi syylärin hajoamiseen.

Toisessa lähdössä Westman vältti edelleen virheet ammattimaisin ottein ja ajoi lopulta toiseksi. Niemi oli tällä kertaa viides ja Rinne-Laturi kuudes. Tulokset merkitsivät sitä, että Westman kruunattiin Porsche GT3 Cup Challengen mestariksi ja hänestä tuli myös kautta aikain sarjan historian nuorin mestari. 19-vuotias Westman on lisäksi ainoa kuljettaja, joka on voittanut mestaruuden ajaen samalla sarjan maineikkaassa Junior Program -ohjelmassa.

– Mestaruus oli tämän kauden tavoite ja se saavutettiin. Todella iso kiitos tiimille. He ovat tehneet loistavaa työtä koko kauden ja auto toimi aina moitteetta. Täällä Alastarolla tehtiin varmat suoritukset. Viimeisessä lähdössä en nähnyt lähtövaloja ollenkaan, joten tipuin siinä pari sijaa, mutta sain napattua sitten oman paikkani takaisin. Loistavaa päättää kausi näin, Westman hehkutti.

Niemen kausi päättyi lopulta myös upeaan tulokseen. Konkarikuljettaja jakoi pronssitilan Johan Westergårdin kanssa.

– Kausi meni aivan täydellisesti. Emilistä tuli mestari, Relaa voitti tiimimestaruuden ja itsekin pääsin mitaleille. Tämä viimeinen kisapäivä Alastarolla oli oikein hyvä ja päästiin ajamaan kunnolla kilpaa. Mahtava päätös Porsche-kaudelle ja hienoa nähdä, että tuo Junior Program -ohjelma tuottaa jälleen näin kovaa tulosta, Niemi iloitsi.

Rinne-Laturi ajoi uransa toisen Porsche-kilpailupäivän Alastarolla. Toisessa lähdössä nuori mies pääsi nauttimaan koko kilpailupituuden.

– Toinen kisalähtö oli oikein hyvä ja pääsin vääntämään Daniel Skurnikin kanssa. Kun pääsin Skurnikista ohi, niin sain ajettua hyviä aikoja, joten tyytyväinen täytyy olla. Kilpailukausi Suomessa on näillä näkymin ainakin ohitse, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Rinne-Laturi kertoi.

Kuljettajien loistavien henkilökohtaisten menestyksien lisäksi Relaa Racing voitti Porsche GT3 Cup Challengen tiimimestaruuden vuonna 2016.

Porsche GT3 Cupin loppupisteet

1) Emil Westman 285
2) Raimo Kulli 268
3) Johan Westergård 253
4) Raimo Niemi 253
5) Tom Nylund 248
6) Clas Palmberg 226

Tiimien välinen sarja

1) Relaa Racing 283,5
2) Wasa GT3 Racing 250,5
3) Maarakennus M. Laivola 201,5

Lue myös! Emil Westman voitti Porsche-mestaruuden (27.8.2016)

Lähde: Relaa Racingin tiedote


Facebook kommentit