Rengasrikko pudotti Lindholmin sarjassa kuudenneksi – “Kaksi peräkkäistä nollasaraketta huono juttu”

25.9.2016 / 16:19

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälisessä Audi Sport TT Cup -ratasarjassa ajava Emil Lindholm koki toisen peräkkäisen keskeytyksen, kun nuoren suomalaiskuljettajan Audista puhkesi Unkarin Hungaroringin ensimmäisessä lähdössä vasen takarengas. Viikonlopun toisessa startissa Lindholm nousi yhdeksännestä ruudusta viidenneksi. Ennen sarjan finaaliviikonloppua ja sen kahta viimeistä starttia Lindholm ajaa sarjan yhteispisteissä kuudentena.

Nürburgringin viimeisen lähdön ja Hungaroringin ensimmäisen lähdön keskeytykset veivät Lindholmilta mahdollisuudet taistella Audin ratasarjassa sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon.

– Kaksi peräkkäistä nollasaraketta on huono juttu. Edes sarjan neljänteen sijaan ei ole enää mahdollisuuksia. Viidenneksi on pienet mahdollisuudet ja siihen kauden kahdessa viimeisessä startissa tähdätään.

Viikonlopun ensimmäiseen starttiin Lindholm lähti ruudusta kuusi, mutta hyvin alkanut kisa päättyi jo toiselle kierrokselle rengasrikkoon.

– Emme tiedä, mikä renkaan puhkaisi. Todennäköisesti joku radalla ollut terävä esine. Toiselle kierrokselle lähdettäessä tunsin kuinka auto lähti jarrutuksissa vaeltelemaan. En heti tajunnut, että kyse oli hitaasti tyhjentyvästä vasemmasta takarenkaasta. Kolmannelle kierrokselle lähdettäessä auto karkasi radan kolmannessa mutkassa rajuun luistoon. Se oli sellainen “happipaikka”, josta onneksi selvittiin.

– Yritin ajaa vielä ratavarikolle, mutta rengas oli kuoriutunut vanteen sisälle ja rikkonut jarruputken. Kisa oli jätettävä kesken.

 

Kuva: Audi Sport

 

“En tiennyt, että olin viimeisellä kierroksella”

Viikonlopun toisessa startissa Lindholm nousi ensimmäisen kerroksen aikana ruudusta yhdeksän komeasti viidenneksi, jolla sijalla suomalaiskuljettaja ajoi myös lähdön maaliin.

– Oli hyvää kisaa Philipin (Ellis) kanssa ja oli kiva ajaa. Kaikki natsasi hyvin. Olisin ehkä voinut lopussa ajaa aggressiivisemmin, mutta en tiennyt, että olin viimeisellä kierroksella. Näin radan tv-tauluista kierroksen 12/13 niin kuvittelin, että matkaa maaliin on vielä yksi kierros, mutta tosiasiassa olimme jo viimeisellä kierroksella.

Audi Sport TT Cup -sarjan kauden päätösviikonloppu ja sen kaksi viimeistä kilpailustarttia ajetaan kolmen viikon kuluttua Saksan Hockenheimissa.

– Kun tässä ei ole enää pakko ajaa maaliin ja pisteille niin Hockenheimin viimeisissä kisoissa pyrin mahdollisimman hyvään tulokseen, Lindholm suunnitteli Hungaroringin lähtöjen jälkeen.

1. lähdön tulokset

1) Dennis Marschall 13 kierrosta
2) Joonas Lappalainen + 0,529
3) Nicklas Nielsen + 1,640

Emil Lindholm keskeytti rengasrikkoon

2. lähdön tulokset

1) Dennis Marschall 13 kierrosta
2) Joonas Lappalainen + 3,332
3) Sheldon van der Linde + 4,000

———-

5) Emil Lindholm + 9,217

Pistetilanne 12/14 osakilpailun jälkeen

1) Joonas Lappalainen 239
2) Dennis Marschall 230
3) Sheldon van der Linde 197
4) Nicklas Nielsen 196
5) Philip Ellis 164
6) Emil Lindholm 148

Lähde: Emil Lindholmin tiedote
Kuvat: Audi Sport

Lue myös Lappalainen jatkaa sarjan kärjessä


Facebook kommentit