Rengasrikko pudotti Tokeen pistekärjestä, tavoite edelleen mestaruus – “Nollataan tilanne”

9.9.2018 / 12:29
Joonas Tokee ja kartanlukija Jani Salo Sastamalan sorateillä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajettu rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu tarjosi jälleen mielenkiintoisen kattauksen SM2-luokan osalta. Joonas Tokeella ei ollut onnetar matkassa, sillä hän menetti rengasrikon vuoksi otteensa kärkiryhmän sijoituksiin.

SM2-luokan pistejohdossa kilpailuun startanneet Joonas Tokee ja kartanlukija Jani Salo saapuivat ensimmäiseen huoltoon neljännellä sijalla.

– Kisa lähti ihan kivasti käyntiin ja ajaminen tuntui hyvältä, mutta jäimme suhteessa kärkeen aika paljon. Tästä hieman sisuuntuneena lähdin kiristämään vauhtia ensimmäisen huoltotauon jälkeisille pätkille, Tokee kertasi.

Heti kolmannen erikoiskokeen alussa Subaru-kuski osui kiveen ja autosta hajosi rengas ja vanne. Kuljettajapari päätti vaihtaa renkaan pätkällä, joka olikin siinä tilanteessa oikea ratkaisu.

– Rengassavotan myötä jäimme neljä minuuttia kärkeen, joten meidän kisa oli kärkisijoitusten osalta ohi. Samassa rytäkässä auto kärsi muitakin vaurioita, jotka vaikuttivat ajamiseen. Seuraavat ek:t ennen huoltoa olivat sen vuoksi haastavia.

– Päivän toisessa huollossa saatiin auto kuntoon ja sen jälkeen ajettiin puhtaasti maaliin, että saataisiin kaikki mahdolliset pisteet kisasta. Vaikeuksien jälkeen tuloksena oli sentään kuudenneksi korkeimmat pisteet, jotka nekin ovat tosi tärkeitä mestaruuskamppailun kannalta.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon seudulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

– Nyt nollataan tilanne ja lähdetään hyvillä mielin kauden viimeiseen kisaan Turkuun. Käytännössä kaikki on vielä auki mestaruuden suhteen ja sitä lähdetään määrätietoisesti tavoittelemaan, Tokee päätti.

SM2-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Esa Ruotsalainen (SaaUA) 97
2) Henrik Pietarinen (SiAk) 93
3) Joonas Tokee (OrSUA) 91
4) Ville Hautamäki (JärvisUA) 77
5) Jarkko Nikara (SaaUA) 55

Teksti: Jarno Saari, Joonas Tokeen tiedotus


Facebook kommentit