Rengasrikko vei mahdollisuuden kärkisijoihin, tallimestaruus piristi – “Kausi vauhdin osalta hyvä”

27.11.2017 / 20:55
Taisko Larion kausi 2017 päättyi Rallye du Var -kilpailuun (Kuva: Cyriel Chartier).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Larion kilpailukausi päättyi sunnuntaina Sainte-Maximen kaupungin ympäristössä ajettuun Rallye du Var -kilpailuun. Etelä-Ranskassa ajettu ralli oli samalla Peugeot 208 Cupin viimeinen osakilpailu.

Taisko Larion, 21, ja kartanlukija Tatu Hämäläisen kilpailu meni pipariksi jo lauantaina rengasrikon vuoksi, jonka myötä eroa luokan kärkikuskeihin tuli yli minuutti. Lario ajoi kuitenkin varmasti maaliin ja oli lopulta kuudes luokassaan. Samalla varmistui myös Larion CHL Sport Auto -tallille tallien mestaruus. Sunnuntai-iltana Lario ja kartturi Hämäläinen pääsivät juhlimaan tallimestaruutta Peugeot Sportin palkintogaalassa.

– Aamulla meidän tiimistä kaksi kuskia ajoi ulos, joten minun oli tärkeintä varmistaa tallipisteet. Edellä ajaviin ja takana oleviin oli niin suuri ero. Saatiin ne pisteet ja varmistettiin mestaruus. Kisaan olen kokonaisuutena tyytyväinen. Meidän vauhti riitti hyvin. Tietenkin harmittaa se rengasrikko, jota ilman olisi taisteltu ihan eri sijoituksista. Tämä oli upea kilpailu ja pätkät olivat mielettömän upeita, Lario kertaa.

Larion kautta ovat vaikeuttaneet lukuisat tekniset murheet. Nuori rallikuski pääsi maaliin neljässä kisassa ollen kaksi kertaa palkintokorokkeella. Peugeot 208 Cupissa ajettiin Ranskan mestaruussarjan yhteydessä yhteensä seitsemän osakilpailua.

– Kausi oli vauhdin osalta hyvä. Se on tärkeintä. Saatiin myös parit “podium” sijoitukset, mikä oli hienoa. Tekniset murheet rokottivat loppupisteitä aika isolla kädellä, Lario sanoo.

Lario oli lopulta Peugeot 208 Cupissa kuudes ja junioreiden sarjassa viides. Viimeinen ralli jätti Larion suuhun hyvän maun kisakaudesta.

– Tämä oli hyvä ja onnistunut päätös kaudelle, vaikka ei sitä palkintokorokesijaa lauantain ongelman vuoksi saatukaan. Ajettiin hyviä ek-aikoja ja se on tärkeintä. Nyt ollaan kuitenkin tallimestaruus voitettu. Metsästetään ensi kaudella niitä henkilökohtaisia titteleitä, Lario suunnitteli.

– Iso kiitos sekä tallille, että karttureille ja kaikille yhteistyökumppaneille, sekä tietenkin faneille. Ensi vuonna palataan asiaan.

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit