Rengasrikot Riku Tahkon harmina – “Vauhtimme olisi riittänyt semifinaaleihin”

4.7.2017 / 15:14
Riku Tahko kilpailee rallicrossin EM-sarjassa Minillä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahkon loppusijoitus rallicrossin EM-sarjan Ruotsin osakilpailussa Höljesissa viime viikonloppuna oli 21. Tahkon harmina olivat kaksi rengasrikkoa.

Riku Tahko aloitti Ruotsin Höljenissä ajetun rallicrossin EM-sarjan ensimmäisen erän lauantaina hienosti sijoittumalla omassa lähdössään toiseksi ja ollen kokonaistuloksissa 15.

– Sain hämmästyttävän startin, mutta jouduin hieman hölläämään toisen auton osuessa minuun, Tahko kertaa.

Toisessa erässä suomalainen sai jälleen loistavan startin, mutta valitettavasti ulkoradalta aloittaessa joutuu helposti työnnetyksi ulos radalta ja niin kävi myös nyt.

– Kävin mahtavaa taistelua (Henning) Solbergin ja (Mats) Öhmanin kanssa, kunnes rengas yhtäkkiä tyhjeni alamäkiosuudella, mikä luonnollisesti hidasti menoani. Olin erän 26.

Kolmannessa erässä Tahko onnistui hienosti voittamalla oman lähtönsä ja ollen kokonaistuloksissa sijalla 11.

– Tiesin, että tämä oli se erä, jossa minun täytyi ottaa hyvä lähtö ja ajaa puhtaasti saadakseni parhaan mahdollisen ajan. Ensimmäistä kertaa kauden aikana autoni menetti lähdössä yhtäkkiä turbotehon ja melkein sammutti moottorin. Minun täytyi taistella takaisin kahden hitaamman auton takaa. Ohitin molemmat autot ja voitin oman lähtöni.

“Olen myös ylpeä tiimistäni”

Lupaavan kolmannen erän jälkeen Tahkon tiimi tiesi, että täydellisellä ajolla viimeisessä erässä mies pääsisi 12 parhaan joukkoon ja semifinaaleihin.

– Keskityin paljon hyvän startin saamiseen. Vastassa oli sarjan vahvimpia autoja ja sain unelmastartin johtaessani nippua ensimmäiseen mutkaan. Epäonnekseni sain suuren osuman suoraan takakonttiin, jonka vuoksi ajauduin kanttikiven yli hiekalle. Rengas puhkesi ja autoon tuli suuria vaurioita, joten vaikka ajoin maaliin asti, aika oli heikko.

Kaiken kaikkiaan Tahkolle jäi ristiriitaiset tunnelmat The Magic Weekend nimelläkin tunnetusta Höljesin osakilpailusta.

– Ajoin rataa kunnolla ensimmäistä kertaa urani aikana ja se on todella tekninen rata. Minun täytyi todella testata eri linjoja ja löytää oikeat vaihteet oikeisiin kohtiin. Olin iloinen nähdessäni ajamisen kehittyvän ja kierrosaikojen paranevan joka kerran radalla.

– Voin jälleen helposti sanoa, että vauhtimme olisi riittänyt semifinaaleihin. Olen myös todella ylpeä tiimistäni, sillä tämä kilpailu oli ensimmäinen, kun autossa ei esiintynyt mitään teknisiä ongelmia viikonlopun aikana. Ainoana murheena oli kaksi rengasrikkoa kilpailun aikana. Ensimmäinen rengasrikko pilasi toisen erän ajaessani suoraa linjaa alamäkeen täydessä vauhdissa, vaikka en osunut mihinkään. Toinen tuli neljännessä erässä unelmastartin jälkeen.

– Alussa tein eroa sarjan vahvimpiin kuuluviin autoihin, mutta ensimmäisessä mutkassa sain osuman taakse ja ajauduin hiekalle. Näitä asioita tapahtuu ja kilpailu käy kovemmaksi, kun vauhti paranee ja pääsee kilpailemaan nopeampien autojen kanssa. Kutsuisin näitä kilpailutapahtumiksi, jotka kuuluvat lajiin. Tiimini aikoo silti tutkia syytä kahdelle rengasrikolle, koska ne tulivat mielestämme ilman suuria osumia.

Tahko näkee, että Ruotsin osakilpailu oli tiimille ongelmista huolimatta askel eteenpäin.

– Olemme omaa luokkaamme lähdöissä, vauhti alkaa kehittyä kierros kierrokselta ja auto toimi ilman ongelmia. Odotamme innolla syyskuun ensimmäinen päivä starttaavaa Ranskan osakilpailua, Tahko päätti.

Teksti: Riku Tahkon tiedote


Facebook kommentit