Rengasrikot Taisko Larion harmina, luokan kärki karkasi kauas – “Periksi ei anneta”

6.10.2018 / 07:58
Taisko Lariolle perjantai Walesissa oli vaikeuksien sävyttämä (Kuva: Nikos Katikis).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen saivat kokea Walesin MM-rallin haastavat olosuhteet toden teolla perjantaina. Peugeot 208 R2 -autolla ajava suomalaiskaksikko koki peräti kolme rengasrikkoa, jotka söivät paljon aikaa.

Taisko Lario ja Tatu Hämäläinen ovat kuitenkin WRC3-luokassa kiinni palkintosijassa. CHL Sport Auto -tiimiä edustavat suomalaiset ovat luokassaan kolmannella sijalla. Eroa kärkeen on kertynyt jo seitsemän minuuttia, mutta periksi ei anneta.

– Meillä oli yhteensä kolme rengasrikkoa tänään ja se tietenkin vaikuttaa aikaan. Kaksi rengasta vaihdettiin pätkien varrella. Muuten ollaan kyllä kovasti tykätty kisasta ja vauhtimme on ollut hyvää. Aika erilaiset ovat olleet olosuhteet kuin kotimaisilla sorateillä. Mutaa, sumua ja sadetta on ollut ihan riittämiin. Ikkunat huurussa on vedetty menemään, Lario kuvailee.

Lauantaina Walesissa ajetaan muhkeat yhdeksän erikoiskoetta ilman kunnollista välihuoltoa. Lario ja Hämäläinen lähtevät jahtamaan edellä meneviä Enrico Brazzolia ja Tom Williamsia.

– Katsotaan huomenna mihin meidän vauhti riittää. Vielä on 200 ek-kilometriä jäljellä. Laitetaan kaikki likoon ja yritetään ajamalla nousta vielä sijoituksissa. Jos näyttää, että se ei ole mahdollista, niin sitten varmistellaan otettavissa olevat pisteet. Kokeillaan hivuttautua iskuetäisyydelle muista. Huomenna on pitkä päivä ja muillekin voi tulla ongelmia. Periksi ei anneta, Lario korosti.

WRC3-luokan tilanne 9/23 ek:n jälkeen

1) Tom Williams (Ford) 1.21.22,8
2) Enrico Brazzoli (Peugeot) + 3.38,3
3) Taisko Lario (Peugeot) + 7.10,7
4) Louise Cook (Ford) + 9.05,4

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit