Riku Tahko donitsien kautta Barcelonan F1-radalle – katso video

16.9.2016 / 19:05

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahkon marssi rallicrossin EM-sarjan kärkitaisteluun on ollut kivinen. Supercar-luokan Minin tekniikka on oikutellut, ja onnistuneet kisastartit ovat olleet harvassa. Kolmen osakilpailun jälkeen Tahko on vielä ilman semifinaalipaikkaa.

Edellinen osakilpailu ajettiin heinäkuussa, ja pitkä ajotauko on tarjonnut mahdollisuuden huoltaa kalustoa. Kilpailukausi jatkuu viikonloppuna Espanjan Barcelonassa.

– Tauko on käytetty viisaasti. On testattu ja ajettu. Ollaan vähän päästy väläyttämään vauhtiakin jo, mutta muotettavuushan on meillä ollut se suurin ongelma. Nyt näyttää, että ne ongelmat ovat takana. Testeissä ei hajonnut mitään, ja jokainen päivä ja testi saatiin ajettua aivan suunnitelmien mukaan. Tekniikan suhteen mikään juttu ei jäänyt kesken. Homma meni ns. by the book, Tahko kertoo.

Barcelonan F1-radan yhteyteen rakentunut rallicross-baana sopii Tahkolle.

– Viime vuonna tämä oli meille paras kisa. Pidän radasta ja tästä miljööstä ylipäänsä. Ihan lempipaikkoja minulle, Tahko sanoo.

Pitkän EM-tauon aikana Tahko on ajanut myös kilpaa ja show-ajoja. Tahko voitti Viron rallicross-sarjan osakilpailun. Lisäksi hän on ollut mukana Ken Blockin alun perin ideoimalla Gymhana Grid -kiertueella, jossa on kilpailun lisäksi tehty näyttäviä ajosuorituksia ja ”sladituksia”.

– Vähän ollaan joo vedetty donitsia ja tehty pari Gymhana-videotakin. Toinen Tanskassa ja toinen low budjet -hengessä ihan Juvanmalmin teollisuusalueella. Kartioita pystyyn ja niitä kiertelemään. Hauskoja hommia ollut.

Katso Riku Tahkon donitsivideo

Lue myös Joni-Pekka Rajala: “Eivät ne nopeampia ole”


Facebook kommentit