Riku Tahko: ”Grande katastrof”

13.6.2016 / 07:16
Riku Tahko pettyi pahemman kerran. Mini ei toiminut Norjassa lainkaan. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahko pettyi rallicrossin EM-sarjan osakilpailussa Norjassa. Suomalainen Mini-kuski ei saanut ajettua maaliin ensimmäistäkään aika-ajoerää. Teknisiä ongelmia oli liikaa.

Tahko lähti Hellin radalle suurin toivein. Viikonlopusta tuli kuitenkin painajainen.

– Grande katastrof. Ihan järkyttyviä ongelmia. Ensimmäisessä erässä hajosi keskilukko, toisessa meni kampiakselin pyörimisnopeusanturi ja kolmannessa petti vaihdelaatikko. Sen jälkeen heitettiin pyyhe kehään, eikä edes lähdetty enää neljänteen erään, Tahko raportoi.

Pettymys oli suuri, sillä auton yhtenä suurena kehityskohteena on ollut nimenomaan kestävyyden parantaminen.

– Meillä oli uusia osia, mutta nyt painitaankin samojen ongelmien kanssa kuin viime vuonna. Ei vaan paikat kestä. Olemme vähän pattitilanteessa. Joko jatkamme leikkimistä näiden kanssa, tai sitten hankimme uuden voimansiirron, joka maksaa 40-50 tuhatta euroa ja siinä on puolen vuoden odotusaika. Ei minulle jää vaihtoehtoja, kun ei ole tuollaista rahaa. Jatkamme nykyisten kanssa, ja toivomme, että ongelmista päästään eroon, Tahko sanoi.

Vauhdillisesti hän ei näe suurta murhetta, vaikka Norjassa kierrokset jäivätkin vähiin.

– Muutama kierros tietysti päästiin. Kierrosajat ovat ihan ok. Eivät ne kärkiaikoja ole, mutta ne ovat lupauksia herättäviä, Tahko korosti.

EM-osakilpailun Norjassa voitti Peugeot 208 –autolla ajava Kevin Hansen, joka myös johtaa sarjaa. Tahkon pistesaldo näyttää vielä nollaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Joni-Pekka Rajala jäi semifinaaliin


Facebook kommentit