MOTORSPORT

Riku Tahko Hyundailla kuninkuusluokkaan – “Kalusto antaa ainekset menestymiseen”

Vuonna 2012 rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa SM-pronssille sijoittunut Riku Tahko tekee paluun SM1-luokkaan ja samalla porvoolainen vaihtaa myös automerkkiä.

Autourheilun todellinen moniosaaja, Riku Tahko, 36, on totuttu näkemään viime vuonna Minin ja BMW:n automerkkien edustajana, mutta nyt porvoolaisen elämässä puhaltavat muutoksen tuulet. Viime vuonna rallin SM-sarjan SM2-luokassa kolmanneksi Minin ratissa sijoittunut Tahko tekee paluun kuninkuusluokkaan, SM1-luokkaan, täyden kauden osalta lähes 10 vuoden tauon jälkeen ja samalla myös automerkki vaihtuu.

– Hyvin urheilullisesti ja näkyvyyden kannalta sujunut kausi 2020 lisäsi nälkää päästä rallissa kovimpaan sarjaan ja kattava yhteistyösopimus Hyundai Motor Finlandin kanssa mahdollisti siirtymisen kuninkuusluokkaan. Autoa päästään testaamaan ensimmäisen kerran loppiaisena, jonka jälkeen siirrytään kohti pohjoista, valmistautumaan Arctic Lapland Rallyyn, Tahko kommentoi Hyundai Motor Finlandin tiedotteessa.

Tahko yhdessä kartanlukijansa Markus Soinisen kanssa kilpailevat tänä vuonna Hyundai i20 R5 -autolla ja kyseessä on auton viimeisin kehitysversio. Tiedotteen mukaan kauden 2021 kilpailukalenteri pitää sisällään varmuudella rallin SM-sarjan kaikki kuusi osakilpailua ja lisäksi mukaan on mahdollisesti tulossa isoja kansainvälisiä kilpailuja. Tahko suuntaa ensi viikolla Rovaniemeltä käynnistyvään SM-sarjaan kovin tavoittein.

– Tarkoitus on heti taistella kärkisijoista, mutta jos ei Tunturin ekoilla pätkillä päästä ihan kärkeen, niin ymmärrän hyvin, sillä pahimpien kilpakumppanien kokemus R5-luokan autoista on pidempi. Jos kauden edetessä ei pystytä kärkiaikoihin, on syy ratin ja penkin välissä, koska kalusto antaa ainekset menestymiseen, Tahko korostaa.

 

Riku Tahkon kartanlukijana jatkaa Markus Soininen (Kuva: Ville Vappula).

 

 

“Näin innoissani en ole koskaan ollut ennen kauden alkua”

Auton ylläpidosta ja huollosta vastaa Tahkon oma RTRC-tiimi. Tahko on tullut tunnetuksi siitä, että ajamisen ja kilpailemisen lisäksi myös erilaiset edustustehtävät ovat aina olleet osa arkea ja uuden sopimuksen myötä näin tulee olemaan myös jatkossa. Tahko kun tulee toimimaan tänä vuonna Hyundai Suomen brändilähettiläänä, osallistuen Suomessa järjestettäviin Hyundain tapahtumiin ja tuoden niissä esille korealaismerkin automallistoa, sekä brändiä.

– On suuri kunnia tulla valituksi brändilähettilääksi Hyundain kaltaiselle automerkille. Mukana tulee tottakai iso vastuu tapahtumien järjestämisestä ja mukanaolosta, mutta olen innoissani, kun saan olla jakamassa osaamistani Hyundain avuksi. Kesä näyttää Hyundain malliston suhteen hienolta ja tulossa on uusia ja hienoja malleja, Tahko hehkuttaa.

Tahko ajoi viime vuonna täyden rallin SM-sarjan ensimmäisen kerran sitten vuoden 2012. Vaikka Tahko kilpailikin usean vuoden ajan rallicrossin puolella, niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin, niin porvoolaisen sydämessä ralli on aina ollut se ykköslaji. Tahkon valtaisa innostus uusien haasteiden myötä uuden kauden kynnyksellä suorastaan välittyy jo tiedotteenkin kautta lukijoilleen.

– Viime kauden aikana motivaatio ralliin nousi ihan uudelle tasolle. Näin innoissani en ole koskaan ollut ennen kauden alkua. Tässä projektissa nivoutuu yhteen monen vuoden kova työ, Tahko muistuttaa.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, legendaarinen Tunturiralli Rovaniemen ympäristössä, ajetaan 15.-16. tammikuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Riku Tahkon kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com