Riku Tahko innolla rallicrossin EM-finaaliin: ”Positiivinen vire”

30.9.2016 / 08:00
Riku Tahko löysi hyvän vauhti edellisessä osakilpailussa Barcelonassa. Latviassa tavoitteena on semifinaalipaikka. (kuva: Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarja päättyy viikonloppuna Latvian Riikaan. Riku Tahkon kausi alkoi mollivoittoisesti, mutta kesätauon jälkeen Mini-kuski löysi uuden vauhdin ja varmuuden.

Tahkon pistetili on tosin edelleen avaamatta, ja EM-saldon korkkaaminen onkin finaaliviikonlopun päätavoite.

– Semifinaalipaikka on ehdottomasti tavoitteena. Kyllä nyt on vakaa aikomus sinne asti mennä. Barcelonassa nähtiin miten pienestä se on enää kiinni. Kun saatiin hommaa rokkaamaan, niin se rokkasi kunnolla, Tahko sanoo.

– Positiivinen vire on nyt päällä, ja tiimi on motivoitunut ja virkeä. Otetaan sieltä Barcelonan kisasta nyt kaikki hyvät asiat mukaan. Nyt ei tarvitse ennen kisaa miettiä kestääkö auto. Nyt voi keskittyä oleelliseen, eli varikko kuntoon, katsotaan rata ja laitetaan auto säätöihin. Nyt olemme tiimin kanssa sillä tavalla asian ytimessä, Tahko lisää.

Viiden osakilpailun sarjan finaalikisa Riiassa on kuin kotikilpailu suomalaisille. Tahko tietää, että paikalle on tulossa suomalaisia rallicrossfaneja pilvin pimein.

– Meillekin on tulossa vieraita ja yhteistyökumppaneita katsomaan kisaa. Se on mahtava juttu. Lisäksi uuden radan pitäisi sopia meille. Ennakkotietojen mukaan soraa on aika paljon, ja ainakin meidän autolle ja minulle se on hyvä. Soralla pystyn ottamaan vähän muita kiinni. Lisäksi kun rata on kaikille outo, niin kenelläkään ei ole oikeita säätöjä ennakkoon tiedossa. Kaikki joutuvat alussa vähän etsimään niitä, Tahko muistuttaa.

EM-sarjan mestaruuden on jo varmistanut Kevin Hansen.

Lue myös

Joni-Pekka Rajalalla kokemusta Latviasta

Toomas Heikkinen tiimimestaruuden kimppuun


Facebook kommentit