Riku Tahko mukaan rallicrossin SM-sarjaan – “Avaimet taistella mestaruudesta”

12.4.2018 / 10:10
Riku Tahko ja Mini Kouvolan SM-rallicrossissa syyskuussa 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kolme edellistä kautta rallicrossin EM-sarjassa kilpaillut Riku Tahko nähdään tänä vuonna mukana rallicrossin SM-sarjassa.

Rallicrossin MM- ja EM-sarja käynnistyvät tulevana viikonloppuna Barcelonasta, Espanjasta, mutta kolme edellistä kautta EM-sarjassa oman Mini-tiiminsä kanssa kilpaillut Riku Tahko ei tällä kertaa ole mukana.

– EM-sarjan taso kovenee vuosi vuodelta ja vaikka pystyimmekin kehittämään autoamme isoin askelin kausi kaudelta, niin tekivät muutkin. Pienillä resursseilla ponnistaessa pystyimme hetkittäin top10-välähdyksiin ja lähtövoittoihin, mutta mestaruustaisteluun vaadittaisiin paljon laajempi kehitysohjelma, sekä enemmän resursseja. Olemme ylpeitä saavutetuista EM-pisteistä, sekä yksittäisistä suorituksista EM-ohjelman aikana, Tahko sanoo tiedotteessaan.

Tahko ei siis EM-sarjaa tänä vuonna aja, mutta ei porvoolaiskuljettaja ja mini kuitenkaan laakereillaan aio tulevaa kilpailukesää levätä. Tahko on päättänyt osallistua rallicrossin kovatasoiseen SM-sarjaan tänä vuonna.

– Tämä on itseasiassa ensimmäinen kerta, kun lähden ajamaan kokonaista SM-sarjaa rallicrossissa. Uskon, että EM-sarjasta saatu kokemus, tiimin työmoraali, sekä huolellinen testiohjelma ennen kauden alkua antavat meille avaimet taistella mestaruudesta. Automme on huollettu täydellisesti talven aikana ja uusia kehitysosia on paljon, joten nyt ei auta kuin odottaa lumien sulamista ja ratojen avautumista, Tahko innostuu.

Tahko osallistui viime vuonna kahteen osakilpailuun rallicrossin SM-sarjassa. Hyvinkäällä sijoitus oli toinen, mutta Kouvolassa taival päättyi semifinaalilähdön hylkäykseen. Tiedotteen mukaan Tahkon kauden 2018 kilpailuohjelmaan täyden SM-sarjan lisäksi saattaa tulla vielä valikoituja osakilpailuja Rally X Nordic -sarjassa, sekä Viron mestaruussarjassa.

Viisi osakilpailua käsittävä rallicrossin SM-sarja käynnistyy Kaanaan radalta toukokuun viimeisenä viikonloppuna ja päättyy Kouvolaan elokuussa.

Rallicrossin SM-sarja 2018

26.05. Kaanaa
16.06. Honkajoki
07.07. Jurva
11.08. Jalasjärvi
25.08. Kouvola

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit