Riku Tahko Ruotsin EM-crossista: ”Kierrosajat riittävät kyllä”

30.6.2016 / 12:28
Riku Tahkon Miniin on tehty taas paljon remonttia. Odotukset Ruotsin kisaan ovat kovat. (kuva: Johnny Loix)

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahkon kausi EM-rallicrossissa on ollut mollisävyinen. Mini-kuski ei ole kyennyt vielä EM-pisteille. Ajokin tekniikka on oikutellut, ja tuloksenteko on jäänyt puolitiehen.

Tulevan viikonlopun Ruotsin EM-crossiin Tahkon tiimi lähtee motivoituneena. Auto on käyty läpi, ja Belgian ja Norjan kaltaiset tekniset ongelmat ovat toivon mukaan jäämässä taakse.

– Taas on päästy eteenpäin. Olemme panostaneet ja investoineet ja tehneet paljon töitä Norjan jälkeen. Voimansiirron konstruktio on nyt muutettu, ja tavallaan se heikoin sulake on saatu pois välistä. On meillä kova luotto, että homma voisi toimia.

– Keskilukkoasiahan se vaiva on ollut. Se oli jo viime vuonna. Tälle kaudelle piti saada uusi kehitysversio, mutta ei se yhtään paremmin ole kestänyt. Nyt meillä on samanlainen systeemi kuin esimerkiksi Hansen Peugeoteissa ja monissa muissakin huippuautoissa. On tämä ollut tiedossa, että näin se pitäisi tehdä, mutta kyse on ollut puhtaasti resurssikysymys. Kaikkea ei vain voi ostaa kerralla, Tahko kertoo.

Viikonlopusta on odotettavissa melkoinen rallicrossjuhla. Höljes ja rallicross vetää ihmisiä katsomot ja lähitienoot täyteen.

– Aikamoinen härdelli päällä jo nyt. Asuntoautoja on tienvarret ja leirintäalueet täynnä ja ihmisiä metsässä. Tänne odotetaan jopa 50000 ihmistä. Ihan täysi karnevaali täällä on, Tahko sanoo.

– Kierrosaikojen perusteella meidän vauhti riittää sinne semifinaalivaiheeseen. Pitää saada nyt ehjät aika-ajoerät, ja sitä kautta homma lähtee nousuun, Tahko muistuttaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Rajala painaa kaasu pohjassa Ruotsiin


Facebook kommentit