MOTORSPORT

Riku Tahkolle pettymys kauden avauksesta Jalasjärvellä – “Harmittaa tottakai”

Viime lauantaina Jalasjärvellä ajettu rallicrossin SM-sarjan kauden avauskilpailu ajettiin haastavissa ja vetisissä olosuhteissa. Riku Tahkon kilpailu päättyi semifinaaleihin.

Sateisena valjennut lauantai loi rallicrossin SM-sarjan avaukselle haastavat olosuhteet. Jalasjärven rataa ennakkoon kehunut Mini-kuljettaja Riku Tahko lähti päivään kovin odotuksin. Perjantaina vapaista harjoituksista irtosi kuivalla kelillä Supercar-luokan toiseksi nopein aika. Ennakkoon Tahko arveli erityisesti sadekelin soveltuvan rallitaustaiselle kuljettajalle.

Lauantaisten olosuhteiden vaikeus valkeni porvoolaiskuljettajalle alkuerissä. Kolmesta alkuerästä irtosivat sijat 6-4-11. Nämä sijat oikeuttivat alkuerien kuudenneksi korkeimpiin Supercar-luokan sarjapisteisiin. Kisan alku sai Tahkon mietteliääksi.

– Eilisten vapaiden harjoitusten jälkeen vaikutti todella hyvältä, kun pääsimme ajamaan kuivalla. Jotenkin ajattelin, että olisimme vahvoja myös märällä, mutta selkeästi tein vääriä valintoja sadekelin säätöjen kanssa. Ensiksi en saanut autoa lähtemään viivasta ja sitten kun sain, tuli muita haasteita ajettavuuden kanssa. Sitten jäimme hitaampien autojen taakse pussiin ja ohitukset verottivat aikaa, Tahko kommentoi alkuerien jälkeen.

Alkuerien suoritus oikeutti Tahkon starttaamaan semifinaaliin toisesta rivistä. Semifinaalissa Tahko kävi kovan taistelun ohituksineen, mutta alkueristä tuttu kaava pakotti taipumaan täpärästi finaalien ulkopuolelle.

– Semissä käytiin hyvä taistelu ja saatiin muutama ohituskin, mutta lopulta päädyttiin mutaisella radalla yhdessä nipussa maaliin. Tuossa nipussa olin neljäntenä ja siten jäätiin ensimmäisenä ulos finaalista, Tahko harmitteli.

Pettymyksestä ja finaalipaikan menettämisestä huolimatta Tahko kääntää jo katseet tulevaisuuteen ja uskoa paremmasta löytyy.

– Harmittaa tottakai vietävästi. Koko päivänä ei oikein päästy puhtaalla radalla ajamaan, mutta tällä kertaa se meni näin. Viime kaudella huono kisa sattui kauden loppuun joten sovitaan, että tämä oli se tämän kauden huono kilpailu. Mikään ei ole ohi. Olemme kilpailukykyisiä varsinkin kuivalla. Täytyy varustautua siihen, että olemme nopeita myös märällä, Tahko päätti.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 15. kesäkuuta.

Lue myös!

Henri Haapamäellä sataprosenttinen kauden avaus (26.5.2019)
Kalliokoskelle kaksi komeaa tulosta viikon sisään (28.5.2019)
Teräsmies Rajala urakoi Jalasjärvellä 15 lähtöä (29.5.2019)

Teksti: Riku Tahkon tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com