Riku Tahkon rallicrossrevanssi

22.4.2016 / 19:39
Riku Tahko lähtee tavoittelee finaalipaikkoja rallicrossin EM-sarjaan 550-hevosvoimaisella Minillä.

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahko osallistuu tummanpuhuvalla Supercar -luokan Minillään viiteen rallicrossin EM-sarjan osakilpailuun. Porvoolainen on paiskinut tiiminsä kanssa pitkää päivää läpi talven. Huolellinen pohjatyö on tähdännyt siihen, että Tahko, 31, olisi debyyttikauttaan kovemmassa iskussa, kun kausi kolmen viikon kuluttua alkaa Belgiassa.

– Veikkaan, että olemme tosi kilpailukykyisiä tällä kaudella. Lähdemme ajamaan uudestaan EM-sarjan viisi osakilpailua. Muutama hyvä eräsuoritus oli viime vuoden saldo, mutta nyt tuntuu siltä, että olemme valmiimpia haastamaan muita, uskoo Tahko.

Autona Tahkolla on edelleen samainen Mini, jolla hän kilpaili myös viime kaudella. Kyseinen yksilö on palvellut aikanaan Dani Sordoa rallin MM-sarjassa. Myös tekniikka on suurelta osin erikoiskokeilla hyväksi havaittua laatua.

Vapaampien sääntöjen turvin Tahkon Minissä hönkii kuitenkin astetta tehokkaampi moottori, minkä lisäksi vapauksia auton rakenteissa on huomattavasti WRC-autoa enemmän.

Ensimmäiset testit Tahko pääsi ajamaan Hyvinkään rallicrossradalla jo tällä viikolla.

– Auto on kokenut isoja muutoksia. Se on nyt 20 kiloa kevyempi, ja piano on lisäksi saatu enemmän taka-akselin puolelle. Sähköt on tehty uudestaan, minkä lisäksi pako- ja imupuolta on muutettu. Uskoisin, että olemme voittaneet viime kauden ongelmat. Heti ensitestissä auto tuntui paljon paremmalta kuin koko viime kaudella.

EM-sarjan puolella pauhaavat vastaavanlaiset Supercarit, joilla MM-sarjaa ajetaan. Tahkon Minissä neliveto siirtää tiehen 550 hevosvoiman tehon. Suorituskyvyssä se tarkoittaa uskomatonta kiihtyvyyttä.

Kontaktilaji

Hienoja ja kalliita autoja ei kukaan haluaisi rutata, mutta yhteislähdöissä sattuu ja tapahtuu aina sen verran, ettei kukaan selviä sileäpeltisellä autolla läpi kautta.

– Kovasta lajista on kyse. Autot osuvat väkisinkin toisiinsa, joten kontaktia ei saa pelätä. Kiihtyvyys on kaikissa kaksi sekuntia nollasta sataan – voimakkaista vehkeistä on siis kyse.

Lähdön merkitys lajissa on äärimmäisen suuri. Ohituspaikkoja ei tavallisesti tarjota, ne pitää ottaa. Tai ampua heti startista kärkeen ja karkuun.

Tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo, kun vieressä murisee ja paukkuu tuhannet hevosvoimat.

– Lähtösuoralla pitää olla oikeasti hereillä, Tahko muistuttaa.

Riku Tahkon kilpailuohjelma kaudella 2016 (kaikkiaan EM-sarjassa ajetaan yhdeksän osakilpailua MM-starttien yhteydessä):

Mettet, Belgia   13. – 15.5.

Hell, Norja   10. – 12.6.

Höljes, Ruotsi   1. – 3.7.

Barcelona, Espanja   16. – 18.9.

Riika, Latvia   30.9. – 2.10.

Lähde: Riku Tahkon tiedote


Facebook kommentit