MOTORSPORT

Riku Tahkon tiimi kasvoi tauon aikana – Sprinttisensaatio debytoi rallissa lauantaina

Lammin ympäristössä lauantaina ajettavassa Top Building Rallissa nähdään mielenkiintoinen debyytti, kun rallisprintissä kovia tuloksia viime vuosina nakuttanut Tuukka Hallia nähdään ensimmäistä kertaa kilpailijana rallin puolella.

Vaikka koronapandemia pysäyttikin kotimaiset rallit lähes puolen vuoden ajaksi ja SM-sarjaa ei ole ajettu sitten helmikuun viimeisen viikonlopun, on Riku Tahkon tiimissä paiskittu pakollisen tauon aikana hartiavoimin töitä tulevaa silmällä pitäen. Talvikaudella rallin SM-sarjan SM2-luokassa sijoitukset 4-7-2 ajanut Tahko ei suuntaa SM-sarjan syyskauteen talvikauden tavoin tiiminsä ainoana kuljettajana, vaan mukaan on tullut kaksi nuorta tulevaisuuden lupausta.

– Top Building Ralli on Riku Tahko Rally Consultingin (RTRC) ensimmäinen testi uudessa mittakaavassa. Itseni lisäksi testikisan loppukauden SM-ralleja varten ajavat nuoret lupaavat kuljettajamme. Ensi testeistä asti on käynyt selväksi, että molemmat ovat lahjakkaita kuljettajia. Toivottavasti pystyn kokemuksellani tasoittamaan molempien tietä uran rakennuksessa, Tahko sanoo tiedotteessaan.

Tahko kilpailee lauantaina Lammin ympäristössä ajettavassa Top Building Rallissa tuttuun tapaan Mini Cooper S R4 -autolla, kun taas tiimin uudet tulokkaat, Tuukka Hallia, 18, sekä Tommi Heino, 18, nähdään Ford Fiestojen ratissa. Hallia on tullut viime vuosina autourheilua seuraavalle yleisölle tutuksi rallisprintistä, missä seitsenkertaisen Suomen mestarin Tomi Hallian poika on nakuttanut Mitsubishin ratissa hurjia tuloksia. Nyt edessä on debyytti rallin puolella.

– Auto on hieno, myös ajettavuudeltaan ulkonäön lisäksi, ja tuntumakin löytyi hetken ajotauon jäljiltä. Vähän joutui ajotyyliä muuttamaan nelivetoisen Mitsun jäljiltä. Nuottihommakin on alkanut löytymään ja sitä treenataan jatkuvasti, Hallia kommentoi Ruuhimäessä elokuun alkupuolella ajetun testipäivän (katso video alapuolelta) jälkeen Halliateamin Facebook-sivulla.

Hallialle nuotteja lukee Antti Haapala, joka viime vuonna palkittiin Vuoden kartanlukijana Suomessa. Kaksikko tulee osallistumaan Top Building Rallin lisäksi syyskuussa Kouvolassa ja Seinäjoella ajettaviin rallin SM-sarjan kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun. Niin Hallia, kuin myös Heinokin tulevat kilpailemaan SM-sarjassa SM3-luokassa.

Heino yhdessä kartanlukijansa Aatu Luomajärven kanssa osallistuivat ensimmäiseen nuottikilpailuunsa viime viikonloppuna Ikaalisissa ajetussa harrasterallissa.

– Ikaalisten harrasteralli meni suunnitellun hyvin, auto varmasti ja naarmuitta maaliin. Sijoituksissa yleiskilpailun 19. ja omassa luokassa yhdeksäs. Tästä on hyvä jatkaa Lammille, Heino kommentoi Facebook-sivullaan.

Tahkon tiimissä kuljettajien osalta kokoonpano siis kolminkertaistui verrattuna tiimin aiempaan toimintaan ja tiedotteen mukaan kehityksen ei ole suunniteltu jäävän tähän. Ensi vuodeksi tiimi tarjoaa vuokralle nelivetoista Miniä, jolla Tahko itse tänä vuonna kilpailee, mutta tiedotteessa myös korostetaan sitä, että tiimin kasvusta huolimatta Tahko ei vielä aio vaihtaa kilpakuljettajan ajohaalareita tiimipäällikön “puvuntakkiin”.

– RTRC tarjoaa nuorille kuljettajille edellytyksen menestyä moottoriurheilussa. Kilpailukykyisen kaluston lisäksi haluan tarjota nuorille kuljettajille valmennusta paitsi ajamiseen, myös mediataitoihin, sekä henkilöbrändäykseen. RTRC-tiimi on kasattu moottoriurheilun ammattilaisista, jotta pystyn edelleen keskittymään täysipainoisesti kilpailemiseen, Tahko alleviivaa.

Tahko on SM-sarjassa SM2-luokan pisteissä talvikauden jälkeen neljännellä sijalla, kärkinelikon mahtuessa ennen kahta viimeistä osakilpailua 11 pisteen sisään. Alunperin Tahkon oli tarkoitus osallistua tänä viikonloppuna Latvian EM-ralliin, mutta se vaihtui nyt siis Lammin kilpailuun. Kaikki tekeminen tässä kohtaa tähtää syyskuulle ja rallin SM-sarjan loppuratkaisuihin.

– Tärkeintä on saada oikea kisastartti alle ennen SM-sarjan jatkumista. Kisatauko on venynyt talvesta pitkäksi ja olemme saaneet muutaman testin ajettua, mutta kilpailun veroista testiä ei korvaa mikään, Tahko muistuttaa.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Halliateam

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com