Roni Kytönen lupaavassa vauhdissa Espanjassa: “Hyvä kauden aloitus”

19.2.2017 / 20:34
Roni Kytönen ajoi Elite MX2-luokassa sijat seitsemäntoista ja yhdeksäs. (kuva: Sari Laaksonen)

[ A- ] / [ A+ ]

Kytönen Motorsportin Wiljam Malin ja Roni Kytönen avasivat tänä viikonloppuna Espanjan mestaruussarjan avaus osakilpailussa Alhama de Murciassa motocrossin kilpailukautensa. Malin oli eilisessä aika-ajossa MX125- luokassa oman ryhmän viides ja valitsi tänään lähtöpaikkaa kymmentenä kilpailuerissä.

Ensimmäisessä erässä porvoolaisnuorukainen oli ensimmäisellä kierroksella ongelmissa etujarrunsa kanssa ja menetti siinä paljon aikaa. Malin kaatui vielä tämän jälkeen yöllä rankasta vesisateesta kärsineellä radalla kaksi kertaa ollen maalissa 21. Eilisessä aika-ajossa Elite MX2- luokassa oman ryhmän kolmas ollut Roni Kytönen valitsi tämän päivän kisa erissä lähtöpaikkaansa viidentenä, mutta ensimmäisen erän startissa jämsäläinen meni nurin ja jäi jumiin rata-aitaan, jonka kanssa taistellessa hän menetti paljon aikaa. Tämän jälkeen EMX250- luokkaan tähtäävä Kytönen ajoi puhtaan erän nousten ruutulipulle sijalle 17.

MX125- luokan toisessa erässä Malin onnistui hyvin startissa ja jo sijoituksista kymmenen parhaan joukkoon, kunnes kaksi kaatumista verotti aikaa ja maalissa hän oli 15. Myös Elite MX2- luokassa Kytönen onnistui startissa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäntenä. Nuorukainen nousi jo parhaillaan kuudenneksi, kunnes mutkassa etujarru otti penkkaan kiinni ja tuloksena oli pieni kaatuminen. Maalissa oli hän oli silti hienosti yhdeksäs.

– Hyvä kauden avaus myös crossin puolella vaikka ensimmäisessä erässä oli alussa ohjelmaa sain erän aikana hyvin noustua sijoja ylöspäin. Toinen erä oli myös hyvä vaikka siinä olikin pieni kaatuminen, Kytönen kertoi erän jälkeen.

Lähde: Kytönen Motorsportin tiedote


Facebook kommentit