Roope Korhonen kovin tavoittein Kokkolaan – “Lahdessa nähtiin, että vauhti riittää”

25.9.2023 / 12:59
Roope Korhonen starttaa SM-sarjan kauden päätökseen kovin tavoittein (Kuva: Paavo Huovila).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikolla 25 vuotta täyttänyt Roope Korhonen lähtee tavoittelemaan tällä viikolla ajettavasta Kokkolan SM-rallista sitä kovinta mahdollisinta tulosta, eli yleiskilpailun ja SM1-luokan voittoa.

Siinä missä rallin MM-sarjassa tänä vuonna Roope Korhonen, 25, on ajanut komeat neljä osakilpailuvoittoa WRC3-luokassa, on tulokaskausi rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa ollut Volkswagen-kuljettajalle vastoinkäymisten värittämä. Edellisessä SM-rallissa Lahdessa Rautio Motorsport -tiimin kuljettaja löysi kuitenkin huippuvauhdin, johtaen kilpailua kahden erikoiskokeen ajan. Ajovirhe maksoi kuitenkin sen verran paljon aikaa, että maalissa sijoitus oli kolmas.

– Kyllähän se Lahdessa nähtiin, että vauhti riittää. Nyt Kokkolassa sarjakärki ajaa ihan täysillä vielä mestaruudesta, eli taso tulee olemaan varmasti kauden kovin. Voittoa tietenkin haetaan, Korhonen kommentoi tiedotteessaan.

SM-sarjasta kaksi kolmatta sijaa tänä vuonna saavuttanut Korhonen on SM1-luokan pisteissä viidentenä, eikä mahdollisuuksia sijoituksen kohentamiseen Kokkolassa ole, onhan neljäntenä oleva tiimikaveri Juha Salo 45 pistettä edellä. Sen sijaan Korhonen ja laukaalaisen takana neljä kuljettajaa ovat seitsemän pisteen sisällä sijoilla viidestä yhdeksään, joten taistelu loppupisteiden viidennestä sijasta tulee olemaan äärimmäisen tiukkaa.

Korhosen valmistautuminen tulevaan koitokseen tapahtui tutun kaavan mukaan, eli testien kautta.

– Hyvä mieli jäi testistä. Löydettiin sopiva tieosuus vastaamaan tulevan rallin tiestöä ja saatiin fiilis kohdalleen. Ei hirveästi muutettu auton säätöjä, vaan enemmän keskityttiin ajotekniikkaan, Korhonen taustoitti.

Kokkolan SM-ralli ajetaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä kilpailuna, perjantaina ja lauantaina. Kalajoella, tunnin ajomatkan päässä Kokkolasta, toimintaansa pyörittävä Rautio Motorsport -tiimi starttaa kotikilpailuunsa neljän autokunnan voimin. Korhosen lisäksi mukana ovat Juha Salo SM1-luokassa, sekä SM2-luokassa Suomen mestaruudesta taistelevat Benjamin Korhola ja Henri Hokkala.

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Merkittävä aikakausi rallin SM-sarjassa päättyy Kokkolassa – “Aika jäädä sivuun”


Facebook kommentit