Roope Korhonen viihtyi Itävallan asfaltilla – “Eihän siinä isoa eroa jäänyt kärkeen”

23.10.2023 / 08:01
Roope Korhonen kilpaili nyt ensimmäistä kertaa Skodalla (Kuva: Rallyservice).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa tänä vuonna WRC3-luokan mestaruuden voittanut Roope Korhonen kilpailee tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa urallaan WRC2-luokassa ulkomailla ajettavassa MM-rallissa. Itävallassa lauantaina ajettu Herbst Ralli toimi hyvänä kenraalina ja kenraalista tulikin onnistunut.

Rautio Motorsport -tiimin Roope Korhonen yhdessä kartanlukijansa Anssi Viinikan kanssa sijoittuivat lauantaina ajetussa Herbst Rallissa yleiskilpailussa neljänneksi ja Rally2-autojen luokassa kolmanneksi. Saman luokan kuljettajista edelle ehtivät vain MM-sarjasta tutut Adrien Fourmaux, sekä Nicolas Ciamin, joiden asfalttikokemus on Korhosta valovuoden verran edellä. Hyvin sujunut kilpailu maistui Korhoselle.

– On kyllä hyvä fiilis! Olosuhteet olivat lopulta ehkä vähän helpommat, kun odotettiin ja sitä kautta riskiä ja vauhtia oli helpompi nostaa. Eihän siinä isoa eroa jäänyt kärkeen, tosi hyvä kenraali. Keski-Euroopan rallista tulee varmasti astetta vaikeampi, siellä on tärkeää saada kilometrit talteen, mutta kyllähän meillä toisaalta vauhtikin näyttää riittävän, Korhonen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

25-vuotias Korhonen on kilpaillut urallaan aiemmin ulkomailla ajetussa asfalttikilpailussa vain kerran, viime keväänä Italiassa ja Regione Piemonte Rallissa, missä alla oli Citroen C3 Rally2 -auto. Nyt Korhonen kilpaili ensimmäistä kertaa urallaan Skodalla, italialaisen P.A Racing -tiimin Fabia Rally2 Evo -autolla, jolla Korhonen starttaa myös tulevana viikonloppuna ajettavaan Keski-Euroopan MM-ralliin.

Herbst Rallissa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 100 kilometriä. Huoltotaukoja pidettiin aina kahden erikoiskokeen urakoinnin jälkeen. Ensimmäiselle huoltotauolle Korhonen saapui kolmantena ja eroa kärkeen oli kertynyt vain 8,7 sekuntia, vaikka paljon uutta olikin opittavana.

– Lähti jopa paremmin liikkeelle, kun odotettiin. Markku (Rautio) käski aamulenkille ja se näköjään toimi. Kyllähän sinne jää helppoja sekunteja, mutta toisaalta on ollut tilanteitakin, että siinä mielessä ollaan tyytyväisiä tähän, Korhonen korosti ensimmäisellä huoltotauolla.

Kolmannella erikoiskokeella Korhonen nousi toiseksi, kun Ciamin sortui ajovirheeseen. Viidennellä erikoiskokeella Ciamin otti paikkansa takaisin ja kärkikolmikon sijoitukset, Fourmaux, Ciamin ja Korhonen, säilyivät tämän jälkeen muuttumattomina aina maaliin asti. Korhonen hävisi voittajalle 42,6 sekuntia, kun taas toinen sija jäi 21,9 sekunnin päähän.

Keski-Euroopan MM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy torstaina 26. lokakuuta kello 15.05 Suomen aikaa.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit