Roope Korhoselle komea hattutemppu: kolme MM-rallia, kolme luokkavoittoa

4.6.2023 / 17:51
Roope Korhonen on juhlinut luokkavoittoa tänä vuonna kolmessa MM-rallissa (Kuva: Timo Anis).

[ A- ] / [ A+ ]

Roope Korhonen ja kartanlukija Anssi Viinikka ovat tänä vuonna osallistuneet kolmeen MM-ralliin, joista tuloksena on yhtä monta WRC3-luokan voittoa.

Komea hattutemppu täydentyi Sardinian saarella Italiassa, missä Rautio Motorsport -tiimin Roope Korhonen, 24, ajoi WRC3-luokan voittoon todella tapahtumarikkaan kilpailun jälkeen. Rajut olosuhteet takasivat tämän luokan autoille sen, että MM-sarjan kauden kuudes osakilpailu oli enemmänkin selviytymistaistelu, kuin nopeuskilpailu. Korhosen voitonarvoa nostaa se, että luokan muut kuljettajat olivat liikkeellä Fordin Rally3-auton uusimmalla kehitysversiolla.

– Taisi tulla yksi erikoisimmista voitoista, aika kummallinen kisa luokassamme kaiken kaikkiaan. Kyllä nyt sattui ja tapahtui käytännössä jokaiselle autokunnalle. Tämä oli myös meille hyvä opetus siitä miten tällaisissa olosuhteissa tulee WRC3-luokan autolla ajaa, vaikka kyllä tämä ralli kohteli aika kaltoin jokaisen luokan autokuntia, aiemmin tällä kaudella WRC3-luokan myös Ruotsissa ja Portugalissa voittanut Korhonen kommentoi.

Korhosen ja Anssi Viinikan luokkajohto vanhemmalla Fordin Rally3-autolla perjantain jälkeen oli 41,4 sekuntia, mutta heti lauantain avauserikoiskokeella suomalaiskaksikon näkövinkkelissä maisemat kääntyivät 360 astetta ympäri.

– Aamun ekalla pätkällä, aika lailla sen loppupuolella, oli alamäessä hidas risteys ja kun ajoimme siihen, niin järkkärit varoittivat meitä tien sivuun jääneestä autosta. Ajoin risteykseen sisälle ihan hiljaa. Siinä oli sisämutkassa heinäpaali, jonka takana maapatti. Auton etupyörä osui siihen pattiin ja kaatoi automme hiljaisessa vauhdissa katolleen, toiselle sijalle pudonnut Korhonen kertasi.

 

Kun kuva kertoo olosuhteista enemmän kuin tuhat sanaa (Kuva: Timo Anis).

 

pitkävetovihjeet

 

 

“Pistetilanne on kannaltamme todella hyvä”

Onneksi paikalla oli sen verran yleisöä, että auto saatiin nopeasti takaisin pyörilleen ja toiseksi kokonaistilanteessa pudonneen Korhosen ero kärkeen oli kaadonkin jälkeen vain 16,6 sekuntia. Ohjelmaa riitti ulosajonkin jälkeen, mutta viimeiselle yötauolle saavuttaessa Korhonen huomasi olevansa jälleen luokkajohdossa, tällä kertaa 17,8 sekunnin turvin.

– Eniten aikaa menetimme 13. ek:lla, jossa ajoimme neljä kilometriä hiljaa edenneen auton perässä. Jäimme toista minuuttia, mutta onneksi tuomaristo hyvitti meitä menetetystä ajasta juuri reilun minuutin. Pätkät olivat tänään todella huonossa kunnossa. Tiesimme, että päivän toiseksi viimeinen ek oli ihan hirveässä kunnossa, joten käytännössä vain ajoimme sen läpi. Olisi se kestänyt ajaa vähän kovempaakin, mutta pelasimme varman päälle, Korhonen totesi.

Sunnuntaina WRC3-luokan kuljettajat ajoivat neljästä erikoiskokeesta vain kolme, koska viimeinen erikoiskoe keskeytettiin turvallisuussyihin vedoten.

– Aamun ensimmäisellä ek:lla osuimme kiveen ja olin varma, että vähintään rengas puhkesi. Mutta ei. Osumasta yksi ohjauksen osista murtui ja onneksi meillä oli tarvittava varaosa matkassa ja pystyimme siirtymätaipaleella vaihtamaan rikkoutuneen osan uuteen. Pitää illalla kirjoittaa kaikki tässä rallissa tapahtuneet asiat itselle ylös. Oli niitä sen verran paljon, Korhonen ihmetteli.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan legendaarisen Safari Rallin merkeissä Keniassa 22.-25. kesäkuuta. Korhosen kausi puolestaan jatkuu viikkoa ennen Safaria ajettavassa Itärallissa Joensuussa, rallin SM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa. WRC3-luokan mestaruusjahti MM-sarjan puolella Korhosen osalta jatkuu heinäkuussa Virossa, missä hän vuosi sitten ajoi uransa ensimmäisen MM-rallin.

– Kolme kisaa ja kolme voittoa. Tämä on hyvä tilanne lähteä seuraavaksi ajamaan hieman tutumpiin ajo-olosuhteisiin Viroon ja Suomeen, pistetilanne on kannaltamme todella hyvä. Tiimille, yhteistyökumppaneille, sekä kaikille kannustajille ja rallin mukana myötäeläneille suuri kiitos, Korhonen päätti.

WRC3-luokan lopputulokset

1) Roope KorhonenAnssi Viinikka (Ford) 4.14.20,0
2) William Creighton-Liam Regan IRL/IRL (Ford) + 51,5
3) Ali Turkkan-Burak Erdener TUR/TUR (Ford) + 19.48,7
4) Roberto Blach Nunez-Mauro Barreiro ESP/ESP (Ford) + 19.55,1
5) Laurent Pellier-Kevin Bronner FRA/FRA (Ford) + 21.55,1

Korhosen keskinopeus: 75,7 km/h
Pohja-ajat: Pellier 8, Creighton 3, Korhonen 3, Kohn 2

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit