Roope Rinne-Laturi kaksi kertaa palkintokorokkeelle: “Näkyvyys oli täysin nolla”

2.5.2017 / 09:30
Roope Rinne-Laturi pokkasi toisesta kisalähdöstä kakkospalkinnon. (kuva: Baltic Touring Car Championship)

[ A- ] / [ A+ ]

FTCC-sarjan myötä myös Porsche GT3 Cup Challenge -luokan kausi alkoi viime viikonloppuna Latvian pääkaupungissa Riikassa. Kauhajokelainen Porsche-tiimi Relaa Racing aloitti kauden hyvillä sijoituksilla, vaikka haasteita viikonloppuna riitti.

17-vuotias Roope Rinne-Laturi oli vahvassa vedossa koko viikonlopun ja ajoi sekä lauantaina että sunnuntaina toiseksi. Sunnuntaina pyörähdys meinasi syödä pistesaalista, mutta nuori mies kampesi itsensä vielä hienosti kärkisijoille.

– Ensimmäisessa kilpailussa satoi ja oli aivan hirvittävä vesisumu heti edessä, jos pääsi lähellekään toista autoa. Ei siinä voinut ohittaa, koska näkyvyys oli täysin nolla. Toisessa kilpailussa olin Jussin (Kuusiniemi) kannassa kiinni, mutta sitten mutkaan jarruttaessa takajarrut menivät lukkoon ja pyörähdin. Menetin siinä muutaman sijan, mutta onneksi pystyin nostamaan itseni jälleen toiseksi. Harmittaa tietysti se, että voittoonkin olisi voinut olla mahdollisuudet. Seuraavan kisaan Ahvenistolle lähdetään sitten hakemaan kauden avausvoittoa, Rinne-Laturi kertoi.

Relaa Racingin toinen kuljettaja Raimo Niemi onnistui myös ajamaan olosuhteista huolimatta ehjän kilpailuviikonlopun ja kruunaaman sen podium-sijoitukseen.

– Lauantaina tuli todella paljon vettä ja se teki tietysti radasta liukkaan ja haittasi näkyvyyttä. Lähdin ruudusta neljä, mutta sitten siinä tuli pari ohitse. Pystyin kuitenkin nousemaan lopulta viidenneksi, Niemi kertasi ensimmäistä kilpailulähtöä.

Toinen kilpailulähtö toi Niemelle kauden ensimmäisen palkintokorokesijoituksen.

– Sunnuntain kisa oli aivan mahtava ja nopeuttakin riitti. Alussa runnoin menemään sen verran haipakkaa, että renkaat lämpenivät liikaa ja menetin pitoa. Rauhoitin tilannetta sitten ja pitokin palasi. Olin lopulta kolmas. Kisa oli kaiken kaikkiaan hienosti järjestetty ja siellä mentiin todella kovaa, kun keskinopeudet olivat 160:n luokkaa. Roopekin keräsi hienosti itsensä toisessa lähdössä sen pyörähdyksen jälkeen ja tiimi toimi upeasti, joten olen erittäin tyytyväinen viikonloppuun, Niemi iloitsi.

– Seuraavaksi mennään sitten Ahveniston juhlakisaan kesäkuun alussa ja toivotaan, että FTCC-sarjan noste rata-autoilun huippusarjana jatkuu ja voimistuu, Niemi lisää.

Seuraava FTCC-osakilpailu ajetaan Ahveniston moottoriradalla 2.-4. kesäkuuta. Kilpailussa juhlitaan Ahveniston 50-vuotista taivalta ja viikonlopun aikana Ahvenistolla on kisaamassa FTCC-luokkien lisäksi myös Formula 4, Legends ja Gran Turismo.

Lähde: Relaa Racingin tiedote


Facebook kommentit