Rory Penttinen näytti taistelijan luonteensa, tuloksena mestaruus – “Superpäivä!”

23.2.2021 / 05:19
Rory Penttiselle kauden 2021 avaus toi heti komean mestaruuden (Kuva: United Autosports).

[ A- ] / [ A+ ]

Rory Penttinen yhdessä Wayne Boydin ja Manuel Maldonadon kanssa kruunattiin viime viikonloppuna Abu Dhabissa rata-autoilun Aasian Le Mans -sarjan LMP3-luokan mestareiksi vuosimallia 2021.

Yhdeksännen kerran ajettu rata-autoilun Aasian Le Mans -sarja toi suomalaiskuljettajille kaksi luokkamestaruutta. Kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ajettu sarja piti sisällään neljä neljän tunnin mittaista kilpailulähtöä ja niistä kaksi ensimmäistä ajettiin 13.-14. helmikuuta Dubai Autodrome -radalla Dubaissa ja kaksi viimeistä viime viikonloppuna Yas Marinan radalla Abu Dhabissa.

LMP3-luokassa brittiläisen United Autosports -tiimin kolmesta autokunnasta Rory Penttinen, Wayne Boyd ja Manuel Maldonado veivät nimiinsä kaksi ensimmäistä kilpailulähtöä, mutta kolmas kilpailulähtö päättyi keskeytykseen jo neljän ajetun kierroksen jälkeen. Syynä laturivika. Neljäs ja samalla kauden viimeinen kilpailulähtö päättyi kuitenkin kauden kolmanteen voittoon ja mestaruus irtosi lopulta selkeällä 20 pisteen erolla.

– Superpäivä! Teimme tänään sen mitä meidän piti tehdä. Sain hyvän startin, mutta turva-auto kävi pariin eri otteeseen radalla ja se sotki hieman ajoa. Johdimme kuitenkin suurimman osan ajan kilpailusta. Manuel ja Wayne hoitivat hommansa ja voitimme. Teimme tänään todella kovasti töitä. On hienoa voittaa kolme kilpailua neljästä ja mestaruus, Penttinen hehkutti tiiminsä tiedotteessa viimeisen kilpailulähdön jälkeen.

Kolmikon ajojärjestys kauden kaikissa kilpailulähdöissä oli sama. Penttinen hoiti startin ja urakoi neljän tunnin kilpailusta aina tuplavuoron eli kaksi ensimmäistä tuntia. Penttisen jälkeen ajovuorossa oli Maldonado ja auton maaliin toi Boyd, joka vastasi myös tämän autokunnan suorituksista aika-ajoissa. Kauden viimeiseen kilpailulähtöön Penttinen starttasi LMP3-luokan kakkosruudusta.

 

Rory Penttinen kilpaili Aasian Le Mans -sarjassa nyt ensimmäistä kertaa täyden kauden (Kuva: United Autosports).

 

“Kaiken kaikkiaan loistava kokemus”

Penttinen teki jälleen kerran omalla ajovuorollaan hienoa työtä, mutta turva-auton tultua radalle toisen kerran ja tiimien käytettyä tilanne varikkokäynteihin, ei United Autosports -tiimi onnistunut, vaan Penttinen putosi kauas kärjestä ja koko joukon hännille. Eteen tuli muun muassa toistakymmentä hitaampaa GT-luokan autoa ja Penttinen joutuikin kaivamaan esiin todellisen taistelijan luonteensa raivatessaan tiensä takaisin luokan kärkisijoille ja myös onnistuen siinä.

– Tämä on minulle ensimmäinen mestaruus, joten suuri kiitos United Autosports -tiimille, Richardille (Dean), sekä Zakille (Brown). Olen todella onnellinen! Toivottavasti saan vielä jatkossakin kilpailla tässä tiimissä, Penttinen pohti.

United Autosports -tiimi kilpaili LMP3-luokassa siis kolmen autokunnan voimin ja kauden viimeisestä osakilpailusta se kirjautti komean kolmoisvoiton. LMP2-luokassa mestaruuden voittivat venäläisen G-Drive Racing -tiimin Rene Binder, Ferninand von Habsburg ja Ye Yifei. Pääluokassa mestaruustaistelu oli todella tasainen, sillä toiseksi sijoittunut Jota-tiimin Sean Gelael hävisi vain kolmella pisteellä.

GT-Am-luokassa saksalainen Rinaldi Racing -tiimi (Ferrari) kuljettajinaan Patrick Kujala, Christian Hook ja Manuel Lauck voittivat mestaruuden neljän pisteen erolla ennen saksalaista Walkenhurst Motorsport -tiimiä (BMW), jossa ajoivat Sami-Matti Trogen, Jörg Breuer ja Henry Walkenhurst. Kujalan edustama tiimi voitti kolme ensimmäistä kilpailulähtöä, mutta neljäs päättyi keskeytykseen. Neljännessä kilpailulähdössä voittoon ajoi Trogenin tiimi.

– Kauden viimeinen kilpailulähtö sujui hyvin ja kokonaisuutena koko sarja sujui loistavasti. Meillä ei ollut kilpailuissa juurikaan tilanteita, emme saaneet rangaistuksia ja vain eilen oli yksi osuma toisen auton kanssa. Kaiken kaikkiaan tämä oli loistava kokemus, sain ajaa paljon ja vauhtia tuli koko ajan lisää. Lisäksi sain paljon arvokasta kokemusta tulevia kilpailuja varten, Trogen kommentoi Facebook-sivullaan.

Penttisen ja Kujalan mestaruuksien myötä nyt tehtiin suomalaista autourheilun historiaa, sillä koskaan aiemmin ei Aasian Le Mans -sarjan historiassa kaksi suomalaiskuljettajaa ollut juhlinut samalla kaudella luokkamestaruutta. Ennen Penttistä ja Kujalaa luokkamestaruuteen tässä sarjassa oli suomalaiskuljettajista yltänyt vain Jesse Krohn, joka kaudella 2017-2018 voitti GT-luokan mestaruuden yhdessä taiwanilaisen Jun-San Chenin kanssa.

Kauden 2021 loppupisteet

LMP2

1) Rene Binder, Ferninand von Habsburg, Ye Yifei 81
2) Sean Gelael 78
3) Rui Andrade, Franco Colapinto, John Falb 66

LMP2-Am

1) Andreas Laskaratos, Dwight Merriman, Kyle Tilley 104
2) John Corbett, Neale Muston 18

LMP3

1) Rory Penttinen, Wayne Boyd, Manuel Maldonado 78
2) Andrew Bentley, Jim McGuire, Duncan Tappy 58
3) Colin Noble, Anthony Wells 51

GT

1) Ralf Bohn, Alfred Renauer, Robert Renauer 64
2) Julien Andlauer, Alain Ferte, Axcil Jefferies 62,5
3) Rino Mastronardi, David Perel, Davide Rigon 49

GT-Am

1) Patrick Kujala, Christian Hook, Manuel Lauck 77
2) Sami-Matti Trogen, Jörg Breuer, Henry Walkenhurst 73
3) Tim Kohmann, Giorgio Roda, Francesco Zollo 71

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, Facebook
YouTube-video: Asian Le Mans Series

 

Suomalaiskolmikolla onnistunut lauantai Dubaissa – “Auto oli fantastinen ajaa”

Rory Penttisellä ja Patrick Kujalalla tuplajuhlat Dubaissa – “Kiitos tiimille”


Facebook kommentit