Rory Penttisellä ja Patrick Kujalalla tuplajuhlat Dubaissa – “Kiitos tiimille”

16.2.2021 / 11:24
Rory Penttinen, Wayne Boyd ja Manuel Maldonado (Kuva: Rory Penttinen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Aasian Le Mans -sarjan kauden kaksi ensimmäistä kilpailulähtöä ajettiin viime viikonloppuna Dubaissa. Suomalaiskuljettajista Rory Penttinen, sekä Patrick Kujala pääsivät juhlimaan tiimeineen luokkavoittoa viikonlopun molemmissa kilpailulähdöissä.

Rata-autoilun Aasian Le Mans -sarjassa ajetaan tänä vuonna neljä kilpailulähtöä ja jokainen niistä on pituudeltaan neljä tuntia. Kaksi ensimmäistä kilpailulähtöä olivat ohjelmassa viime viikonloppuna Dubaissa ja LMP3-luokassa suvereeni ykkönen oli brittiläisen United Autosports -tiimin auto numero 23, kuljettajinaan Rory Penttinen, Manuel Maldonado ja Wayne Boyd, jotka olivat luokkansa ykkösiä niin lauantaina kuin sunnuntainakin.

– Auto oli todella fantastinen ajaa, kiitos United Autosports! Wayne teki hienoa työtä nappaamalla paalupaikan niin lauantain, kuin sunnuntainkin kilpailuun. Lauantaina olin hyvässä vauhdissa heti alusta lähtien, pidin vain pääni alhaalla ja hoidin hommani. Koska ajoin tuplavuoron, niin otin iisisti, koska en halunnut tuhota renkaitani. Uskomaton auto ja uskomaton tulos, Penttinen kertasi lauantain kilpailua tiiminsä tiedotteessa.

Lauantaina Penttisen, Maldonadon ja Boydin voittomarginaali oli minuutti ja 13 sekuntia ja äärimmäisen tasaisesta, sekä varmasta työstä kertoo hyvin se, että sunnuntaina tulos oli lähes sama, voittomarginaalin ollessa minuutti ja 16 sekuntia. Sunnuntaina United Autosports -tiimi nappasi LMP3-luokasta kaksoisvoiton, Ian Loggien, Andy Meyrickin ja Rob Wheldonin tuodessa tiimin toisen auton kakkosena ruutulipulle.

– Sunnuntaina tiimi kokeili hieman erilaista strategiaa ja tuloksena oli viikonlopun toinen voitto. Kiitos tiimille todella hyvästä autosta. Nyt meidän täytyy vain tehdä sama uudestaan Abu Dhabissa, niin mestaruus on meidän, Aasian Le Mans -sarjassa viime vuoden helmikuussa seitsemännellä sijalla Graff Racingin kalustolla debytoinut Penttinen käänsi katseet jo tulevaan viikonloppuun.

 

 

“Kokonaisuutena viikonloppu meni hyvin”

Penttisen tavoin myös Patrick Kujala ylsi Dubaissa kahteen luokkavoittoon. Ferrarilla kilpailevan Rinaldi Racingin trio, Kujala, sekä saksalaiset Christian Hook ja Manuel Lauck, kirjauttivat GT-Am-luokan ykkössijan viikonlopun molemmista kilpailulähdöistä. Walkenhorst Motorsport -tiimi BMW:llään, Sami-Matti Trogen, sekä saksalaiset Henry Walkenhorst ja Jörg Breuer, olivat lauantaina GT-Am-luokassa toinen ja sunnuntaina sijoitus oli kolmas.

– Kokonaisuutena viikonloppu meni hyvin, vauhti oli tasaista ja vertailukelpoista muihin kuljettajiin ja tiimeihin nähden. Pääsin ajamaan paljon kilpaa, mikä on aina hyvä asia, koska siinä sitä kokemusta kertyy. Eikä sekään ollut yhtään huono asia, että mukaan lähti vielä kaksi pokaaliakin ensimmäisistä kilpailuistani GT3-autolla, Trogen hehkutti Facebook-sivullaan.

Suomalaisedustus Aasian Le Mans -sarjassa on vuosien varrella ollut varsin vähäistä. Ensimmäinen suomalaiskuljettaja tässä sarjassa oli Toni Vilander, joka vuonna 2013 osallistui Sepangissa, Malesiassa ajettuun kauden viimeiseen osakilpailuun singaporelaisen Clearwater Racing -tiimin Ferrarilla. Tuloksena oli komea GTC-luokan voitto yhdessä singaporelaisen tiimikaverin Weng Sun Mokin kanssa.

Kaudella 2016-2017 suomalainen PS Racing -tiimi kilpaili LMP3-luokassa kahdessa osakilpailussa kolmen italialaiskuljettajan voimin, sijoittuen tiimien yhteispisteissä sijalle yhdeksän. Kaudella 2017-2018 Jesse Krohn yhdessä taiwanilaisen Jun-San Chenin kanssa voittivat GT-luokan mestaruuden, taiwanilaisen FIST-Team AAI -tiimin väreissä. Kauden viimeisessä osakilpailussa tiimin kolmantena kuljettajana toimi Markus Palttala ja tuloksena oli luokkavoitto.

Aasian Le Mans -sarjan kauden kaksi viimeistä kilpailulähtöä ajetaan ensi viikonloppuna Yas Marinan radalla Abu Dhabissa. Ohjelma on täysin sama kuin Dubaissakin, eli perjantaina ajetaan aika-ajo ja lauantaina, sekä sunnuntaina edessä on neljän tunnin mittainen kilpailulähtö.

Pistetilanteet 2/4 kilpailulähdön jälkeen

LMP3

1) Rory Penttinen, Wayne Boyd, Manuel Maldonado 52
2) Robert Wheldon, Ian Loggie, Andy Meyrick 30
3) Andrew Bentley, Jim McGuire, Duncan Tappy 25

GT-Am

1) Patrick Kujala, Christian Hook, Manuel Lauck 50
2) Tim Kohmann, Giorgio Roda, Francesco Zollo 35
3) Sami-Matti Trogen, Jörg Breuer, Henry Walkenhurst 33

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, Facebook
YouTube-video: Asian Le Mans Series

 

Penttinen ja Trogen starttaavat hyvistä lähtökohdista kauden avaukseen Dubaissa

Suomalaiskolmikolla onnistunut lauantai Dubaissa – “Auto oli fantastinen ajaa”


Facebook kommentit