Rory Penttisen hienot otteet Spassa toivat lisää vastuuta syksylle

16.8.2019 / 10:14
Rory Penttinen oli hyvässä iskussa Span 24 tunnin kilpailussa (Kuva: Rory Penttisen tiedote).

[ A- ] / [ A+ ]

Tämänvuotisesta Span 24 tunnin kilpailusta tuli sekä hikinen, että märkä. Rory Penttinen teki Rinaldi Racingin kuljettajana hienoa työtä koko kilpailun ajan ja se palkittiin lisävastuulla syksyn kilpailujen osalta.

Viikko alkoi lämpöaallon kourissa, kun mittari kohosi 42 lämpöasteeseen. Kuluttava lämpötila sekä ihmisille, että kalustolle. Lauantaina ja sunnuntaina, 27.-28. heinäkuuta, ajetun kilpailun aikana päästiin toiseen ääripäähän: lämpötila laski reilusti yli kahdellakymmenellä asteella ja rankkasateet piiskasivat rataa. Vettä tuli vuorokauden aikana 70 mm, minkä johdosta kisa jouduttiin keskeyttämään kuudeksi tunniksi sunnuntai-aamuna.

Vaativista sääolosuhteista huolimatta Rory Penttisen suoritus oli erinomainen sekä vapaissa harjoituksissa, että aika-ajoissa. Hän oli tiiminsä ylivoimaisesti nopein kuljettaja. Vahva suoritus teki vaikutuksen tiimipomo Michele Rinaldiin ja Penttinen sai kunnian sekä aloittaa kilpailun, että ajaa auton maaliin.

Rankkasade alkoi juuri ennen lähtöä, joten kilpailu aloitettiin turva-auton perässä. Kun turvaauto poistui radalta ja kilpailu saatiin käyntiin, löysi Penttinen nopeasti hyvän temmon ja alkoi kiivetä ylöspäin tulosluettelossa. Noin tunnin ajamisen jälkeen Penttinen oli parantanut autokunnan asemia 25 sijalla, ajanut neljänneksi nopeimman kierrosajan ja kaikkein nopeimman ensimmäisen sektorin.

Penttisen erinomainen suoritus ei jäänyt huomaamatta Ferrarin kisainsinööreiltä. Onnittelijoita riitti heti ensimmäisen “stintin” jälkeen ja koko tiimi oli erittäin tyytyväinen hyvään alkuun. Tiimi tiesi, että startti olisi haastava ja että kaikki olisi laitettava peliin, jotta paremmista lähtöruuduista lähteneet pystyttäisiin haastamaan yhdellä Euroopan vaikeimmista radoista.

Toisen ajovuoronsa aikana Penttinen onnistui ajamaan auton AM-luokan johtoon, mutta epäonni varikkopysähdysten ajoituksissa laski sijoitusta heti sen jälkeen. Illan ja yön aikana Penttinen ajoi kaksi kolmen tunnin ajovuoroa, mikä onkin yhden ajovuoron sallittu enimmäispituus. Temmon ylläpitäminen liukkaissa olosuhteissa oli haastavaa.

Kilpailusta ei tapahtumia puuttunut, kolareita oli runsaasti ja turva-auton perässä ajamista riitti. Aikaisin aamulla sade yltyi niin voimakkaaksi, että kilpailun johto katsoi parhaaksi keskeyttää kilpailun. Keskeytystä kesti loppujen lopuksi kuusi tuntia. Autot ajettiin varikolle, eikä niihin saanut koskea keskeytyksen aikana. Sekä kuljettajat, että varikkohenkilökunta saivat levätä, kunnes kilpailu aloitettiin uudestaan turva-auton takaa.

Kuusi tuntia ennen kilpailun loppumista Penttisen tiimi oli luokkansa neljännellä sijalla ja palkintokorokesijoitus oli vielä saavutettavissa. Yksi kuljettajista menetti kuitenkin auton hallinnan, mistä seurasi kosketus toisen auton kanssa ja ylimääräinen varikkopysähdys, jonka aikana tiimi putosi luokkansa kahdeksanneksi.

Penttinen onnistui vielä viimeisen ajovuoronsa aikana nostamaan tiiminsä luokkansa viidennelle sijalle. Kisaan lähteneistä 72 autosta maalilinjan ylitti 51. Kisan jälkeen Rinaldi ilmoitti, että erinomaisen hienosta suorituksestaan johtuen Penttinen saa ajaa myös Blancpainin sarjan päättävän Barcelonan kisan syyskuun lopussa.

Teksti: Rory Penttisen tiedote


Facebook kommentit