Rosberg, Häkkinen, Lauda, Hunt – Ahvenisto täyttää 50 vuotta

1.6.2017 / 15:52
Mika Häkkinen oli mukana juhlimassa Suomen autourheilua AKK:n palkintojenjakogaalassa tammikuussa yhdessä Kari O. Sohlbergin ja Juhani Pakarin kanssa. (kuva: AKK / Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Ahveniston moottorirata täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Radan puolen vuosisadan taivalta juhlistetaan koko tulevan viikonlopun ajan Ahveniston ’King of the Ring’ 50v-juhlakilpailussa, jossa mukana FTCC-luokat, Formula 4 sekä Legends.

Vuonna 1967 valmistuneella Ahveniston moottoriradalla on vuosien saatossa nähty sellaisia nimiä kuin Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Niki Lauda ja James Hunt. Ahveniston haastava rata on vuosikausia kylpenyt kuljettajien suosiossa, ja on edelleenkin yksi kilpailijoiden lempiradoista monimuotoisuutensa ja haastavuutensa vuoksi.

Ahveniston pitkäaikainen rataoperaattori Pertti Kurki-Suonio yhtyy monen kilpailijan mielipiteeseen radan mielekkyydestä.

– Ahvenisto on rataprofiililtaan yksi PohjoisEuroopan hienoimpia moottoriratoja. Radan sijainti on myös loistava; puolen tunnin säteellä asuu noin puolet Suomen kansasta eli noin kolme miljoonaa ihmistä. Ahvenisto on käytännössä Hämeenlinnan kaupungin sydämessä, minkä vuoksi kaikki palvelut, hotellit ja muut, ovat käden ulottuvilla, mies kehaisee.

Kurki-Suoniolla on hänelläkin lämpimiä muistoja radasta vuosien varrelta.

– Olen toiminut aktiivikilpailijana ennen rataoperaattoriksi ryhtymistä. Sitä ennen koko perhe harrasti rataautoilua ja olen ollut paikalla myös radan avajaisissa vuonna 1967, muistelee Kurki-Suonio.

Ahveniston sijainti Hämeenlinnan kaupungin ja palveluiden välittömässä läheisyydessä tekee radasta myös katsojien kannalta houkuttelevan. Ahveniston haastavuuden vuoksi radalla yleensä aina sattuu ja tapahtuu, mikä pitää niin kilpailijat kuin yleisönkin jännityksessä maaliviivalle asti.

Ahveniston moottoriradalla on runsaasti korkeuseroja, ja yleisö pääsee seuraamaan radan tapahtumia paraatipaikalta rinteestä. Kurki-Suonio peräänkuuluttaa, että moottoriurheilu on varsinkin Ahvenistolla parasta paikan päällä.

– Ahvenistolla on Suomen paras luonnonkatsomo, jossa katsoja pääsee hyvinkin läheltä seuraamaan kilpaautojen liikkeitä ja kilpatapahtumia. Ahvenistolla on aina tarjolla värikästä kilpailua radan haastavuuden takia, Kurki-Suonio summaa edustamastaan legendaarisesta moottoriradasta.

Lähde: FTCC:n tiedote


Facebook kommentit