Rossi jälleen Monzan kuningas, Suninen ajoi toiseksi – “Oppia tuli”

10.12.2018 / 07:41
Teemu Suninen (Kuva: Miika Wuorela).

[ A- ] / [ A+ ]

Ratamoottoripyörien MotoGP-legenda Valentino Rossi oli jälleen täysin omaa luokkaansa Monzan legendaarisen moottoriradan ympäristössä Italiassa viime viikonloppuna ajetussa Monza Rally Show -erikoisrallissa. Teemu Suniselle debyytti tässä kilpailussa toi toisen sijan.

Monza Rally Show on erikoisralli, jossa kolmen päivän aikana ajetaan asfaltilla yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 144 kilometriä. Erikoiskokeet on rakennettu Monzan legendaarisen moottoriradan ympärille ja tottakai myös varsinaista rataa täsmälleen oikeaan ajosuuntaan ajetaan erikoiskokeilla runsaasti.

Ratamoottoripyöräilyn yhdeksänkertainen maailmanmestari, niistä seitsemän mestaruutta kuninkuusluokka MotoGP:ssä, Valentino Rossi, 39, oli jälleen kerran täysin omaa luokkaansa ajamalla yleiskilpailun voittoon yli minuutin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Teemu Sunista. Voitto oli Rossille tässä kilpailussa jo kahdeksas ja niistä neljä ovat tulleet peräkkäisinä vuosina 2015-2018. Palkintosijoituksia Rossilta löytyy 15 kappaletta. Rossi ja Suninen ajoivat molemmat Ford Fiesta WRC -autoa.

– “Tohtori” paukutteli menemään samanlaisella Fiesta WRC Plussalla jollaisella me ajoimme. Ei ollut ihan puhdas suoritus meiltä, mutta oppia tuli ja se oli tämän matkan tarkoituskin, Suninen kommentoi kilpailun jälkeen Facebook-sivullaan.

Suninen kilpaili nyt ensimmäistä kertaa tässä kilpailussa ja ensimmäistä kertaa myös uuden kartanlukijan, Marko Salmisen kanssa. Rossi oli nopein kaikilla yhdeksällä erikoiskokeella, mutta sunnuntaina ajetulla toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Suninen ylsi italialaisen kanssa samaan aikaan. Rossille WRC-kuljettajien kukistaminen Monzassa on tullut viime vuosina enemmän kuin tavaksi. Viime vuonna samassa autossa istuneet Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen kärsivät tappion Rossille ja saman Neuville koki myös vuonna 2015.

Vuoden 2016 kilpailussa asfalttirallien todellinen erikoismies Dani Sordo joutui toteamaan Rossin taidot tässä kilpailussa häviten silloin parikymmentä sekuntia. Tosin Sordo on yksi niistä kuljettajista jotka ovat Rossin onnistuneet Monzassa myös kukistamaan. Tämä tapahtui vuonna 2013. Edellisen kerran Monza Rally Shown voittoon ajoi joku muu kuin Rossi, vuonna 2014, ja silloin asialla oli Robert Kubica. Rossi hävisi puolalaiselle 12,5 sekuntia.

Tänä vuonna Monza Rally Showssa nähtiin mukana peräti 64 kappaletta R5-luokan ralliautoja. Niistä nopeinta ohjasti isäntämaan Luca Rossetti, rallin kolminkertainen Euroopan mestari (2008, 2010 ja 2011). Rallidebyyttinsä suorittanut rata-autoilija Aku Pellinen yhdessä kartanlukijansa Juha Laihon kanssa sijoittuivat R5-autojen luokassa sijalle 46. Eroa Rossettiin kertyi reilut kuusi ja puoli minuuttia, josta aikasakkoja oli minuutti ja 10 sekuntia.

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: NM2255 Car HD Videos ja Rallylink (YouTube)


Facebook kommentit