Rovaniemen MM-rallin erikoiskokeet esittelyssä – “Täydelliset olosuhteet”

22.2.2021 / 06:09

[ A- ] / [ A+ ]

Historian ensimmäinen Rovaniemen MM-ralli ajetaan tulevana viikonloppuna.

Rallin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Suomessa ja Rovaniemellä. Arctic Rally Finland pitää sisällään kymmenen erikoiskoetta yhteispituudeltaan 251,08 kilometriä ja kaikki erikoiskokeet sijaitsevat alle 78 kilometrin sisällä Rovaniemen Santasportissa sijaitsevasta huoltoparkista. Apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen on urallaan nähnyt ja kokenut monta Jyväskylän MM-rallia, mutta nyt edessä on ensimmäinen Rovaniemen MM-ralli.

– Arctic Rally Finland on talvista moottoriurheilua parhaimmillaan! Lunta on paljon, joten olosuhteet ovat talvirallin suhteen täydelliset. Erikoiskokeet ovat osittain tuttuja rallin SM-sarjasta Arctic Lapland Rallyn tiimoilta. Jotkut erikoiskokeet tosin ajetaan hieman lyhyempinä, mikä sopii paremmin rallin MM-sarjan formaattiin ja osassa on vaihdettu ajosuuntaa, jotta lähtökohdat olisivat tasapuolisemmat kaikille kuskeille, Nuutinen kuvailee.

Kilpailu avataan perjantaina Kemijärven suunnalla kahteen kertaan ajettavalla Sarriojärven erikoiskokeella.

– Sarriojärvi kulkee Napapiirin kauneimpiin kuuluvien maisemien läpi. Erikoiskokeeseen sisältyy jouhevia osuuksia ja siitä tulee varmasti yksi kuljettajien suosikeista, varsinkin kun toinen kerta ajetaan pimeässä. Sarriojärvi on kisan pisin erikoiskoe, jossa kuljettajilla on vastassaan erittäin kapeita osuuksia, sekä lukuisia mutkia ja nyppyjä. Reitin suunnitteluvaiheessa lumipenkkojen korkeus oli metrin luokkaa, Nuutinen sanoo.

 

 

“Sitä on vaikea verrata muihin erikoiskokeisiin”

Aivan kuten lähes aina rallin MM-sarjan osakilpailuissa, niin myös Rovaniemellä lauantain urakka on kilometrien puolesta pisin. Toisen ajopäivän kuudelle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut 144 kilometriä, kun esimerkiksi MM-sarjan kauden avauksessa Monte Carlossa tammikuussa lauantaina ajettiin hieman alle 127 ek-kilometriä.

– Lauantai käynnistyy Mustalammen erikoiskokeella, joka yhdessä kohtaa kulkee jäätyneen suon yli. Mustalampi sisältää osia suomalaiskuskien hyvin tuntemasta Jyrhämäjärven erikoiskokeesta ja se päättyy huikeaan, ajoharjoitteluradan alueella ajettavaan osioon, Nuutinen hehkuttaa.

Lauantain muut erikoiskokeet ovat Kaihuavaara ja Siikakämä. Kaikki lauantain kolme erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan ja niistä Kaihuavaaran, sekä Siikakämän toiset ajokerrat pimeässä.

– Kaihuavaara on yksi kisan kolmesta suorana ympäri maailmaa televisioitavasta erikoiskokeesta. Se on erittäin nopea pätkä, jonka varrelta löytyy paljon korkeuseroja ja kapeita osuuksia. Siikakämä on tyypillistä Rovaniemen ympäristön metsäistä tiestöä, mutta se nähdään nyt noin 15 kilometriä lyhyempänä versiona, kuin viime kuun Arctic Lapland Rallyssa, Nuutinen muistelee rallin SM-sarjan tammikuista avausta Rovaniemellä.

Viikonlopun urakka päättyy sunnuntaina Aittajärven kahteen kertaan ajettavaan erikoiskokeeseen.

– Aittajärvi on legendaarinen Lapin rallipätkä, joka kulkee osittain Niemelässä sijaitsevien maatilojen läpi. Sitä on vaikea verrata mihinkään muihin erikoiskokeisiin ja se on vain itse koettava, jotta sen voi uskoa todelliseksi, Nuutinen kehuu yhtä Tunturirallin ehdottomista klassikoista.

Kilpailureitti numeroina

10 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 251,08 kilometriä
Pisin kilpailupäivä lauantai, 144,04 ek-kilometriä
Siirtymäosuudet yhteensä 604,97 kilometriä
Kilpailureitin kokonaispituus 856,05 kilometriä
Erikoiskokeiden osuus kilpailureitistä 29,3 %
Pisin erikoiskoe Sarriojärvi (EK1/EK2), 31,05 kilometriä
Lyhyin erikoiskoe Kaihuavaara (EK4/EK7), 19,91 kilometriä

 

 

 

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote
YouTube-videot: Rally Finland


Facebook kommentit