Rovanperä ensimmäistä kertaa Jyväskylässä WRC-autolla – “Suomalaisten kolmoisvoitto kuulostaa hyvältä”

20.2.2020 / 08:59
Kalle Rovanperä on MM-pisteissä Ruotsin jälkeen neljäntenä (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Suomen MM-rallin starttiin onkin aikaa vielä lähes puoli vuotta, voidaan se sanoa ääneen jo nyt: kilpailun seuratuin kuljettaja tulee olemaan 19-vuotias Kalle Rovanperä.

Aika kulkee vauhdilla, kun miettii, että Kalle Rovanperällä, 19, on edessään jo uran kolmas Suomen MM-ralli kilpailijana. Puuppolalainen rallin huippulupaus debytoi Keski-Suomen legendaarisessa sorasirkuksessa vuonna 2018 ja ilman lauantaista Skodan jousitusrikkoa vyöllä olisi jo kaksi Suomen MM-rallin luokkavoittoa, olihan Rovanperä WRC2 Pro -luokan ykkönen viime vuoden kilpailussa.

Nyt edessä on siis Rovanperän osalta kolmas Jyväskylä kilpailijana ja tällä kertaa ensimmäistä kertaa WRC-auton ratissa.

– Odotukset on aina hyvät, kun puhutaan Neste Rallista. 2000-luvulla olen ollut kaikissa Neste Ralleissa katsomassa, ennen kuin itse olen päässyt kilpailemaan. Etenkin nyt 70. juhlavuonna on mahtavaa päästä ajamaan kilpailu WRC-autolla, Rovanperä hehkuttaa Suomen MM-rallin tiedotteessa.

Näillä näkymin Suomen MM-rallin juhlakilpailussa elokuussa Rovanperän lisäksi WRC-auton ratissa suomalaiskuljettajista tullaan näkemään ainakin Ford-kaksikko Esapekka Lappi ja Teemu Suninen, sekä Toyotalla Jari-Matti Latvala. Lappi ja Latvala ovat Suomen MM-rallin voittajia, Suninen puolestaan oli lähellä palkintosijoitusta pari vuotta sitten. Rovanperä nostatti suomalaisten rallifanien fiilistä ajamalla viime viikonloppuna Ruotsin MM-rallissa sensaatiomaisesti kolmanneksi.

– Ruotsin MM-rallin onnistuminen kasvatti ehdottomasti luottoa omaan tekemiseen! Uskon, että suomalaiset ovat hyvässä vauhdissa tänä vuonna ja toivon, että saadaan porukalla siniristilippuja useammankin luokan kärkikahinoihin. Suomalaisten kolmoisvoitto Jyväskylässä kuulostaa omaan korvaan oikein hyvältä, Rovanperä lähettää terveisiä MM-sarjan kilpaveljilleen Suomen rajojen ulkopuolella.

Suomen MM-ralli on rallin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu ja se ajetaan 6.-9. elokuuta. MM-sarjan seuraava osakilpailu puolestaan ajetaan Meksikossa maaliskuussa.

Lue myös! Suomen MM-rallin juhlakilpailun reitti kunnioittaa historiaa – Humalamäen paluu (20.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit