Rovanperä hurjassa iskussa, löi vastustajat kanveesiin – “Ei tyhmiä riskejä”

24.8.2019 / 09:22
Kalle Rovanperä oli hurjassa iskussa Saksan MM-rallissa perjantaina (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

WRC2 Pro -luokan pistejohtaja Kalle Rovanperä oli täysin omaa luokkaansa Saksan MM-rallissa perjantaina. Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa saapui yötauolle 19,6 sekunnin luokkajohdossa tallikaveriinsa Jan Kopeckyyn nähden.

Kalle Rovanperä kellotti Saksan MM-rallissa perjantaina WRC2 Pro -luokassa kuudelle erikoiskokeelle neljä pohja-aikaa. Ensimmäiselle huoltotauolle Rovanperä saapui 11,7 sekunnin johtoasemassa, vaikka puuppolalaisen omien sanojen mukaan täysi yritys ei ollutkaan päällä.

– Olen todella iloinen ajostani aamulla. Emme ole ottaneet mitään tyhmiä riskejä, mutta menemme silti todella hyvää vauhtia. Kovilla renkailla tämä tuntui alussa vähän liukkaalta, Rovanperä kommentoi.

Iltapäivän lenkillä Rovanperä kasvatti johtomarginaalin 19,6 sekuntiin. Toisena yötauolle saapui Rovanperän tallikaveri Jan Kopecky, joka vuosi sitten juhli WRC2-luokan voittoa Saksassa. Kolmantena oleva Mads Östberg oli jäänyt kärjestä jo lähes minuutin. Kun Rovanperän kokonaisaikaa vertaa WRC2-luokan kärkikuljettajaan, asfalttispesialisti Stephane Lefebvreen, on ranskalainen jäänyt suomalaisesta 20,1 sekuntia,

– Ajo sujui jo paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla, ainakin minun mielestäni. Päivän lopussa, kun jarrut ovat jo aika kuluneet, tuntuma ei ole minulle paras, Rovanperä totesi päivän päätteeksi.

Viidettä peräkkäistä luokkavoittoa rallin MM-sarjassa ja WRC2 Pro -luokassa jahtaavalle Rovanperälle mahtui päivään yksi ajovirhekin. Se tapahtui päivän viimeisellä erikoiskokeella, kun yhden mutkan liukkaus pääsi yllättämään rallin huippulupauksen.

– Siinä meni aikaa, kun menimme yli penkan, eikä auto liikkunut enää. Muutoin päivä oli todella hyvä. Ehkä vähän yllättynyt olen omasta vauhdistani Janiin verrattuna. Kehitykseni viime vuodesta on asfaltilla ollut suuri, Rovanperä iloitsi.

Saksan MM-rallissa lauantain ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan 157,92 kilometriä.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit