Rovanperä jälleen Mikkelin raviradan kuningas – “Olisi voinut kovempaakin tulla”

16.2.2018 / 20:11
Kalle Rovanperä nappasi Mikkelissä johtopaikan haltuunsa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Mikkelissä viikonloppuna. Viimevuotista Vaakunarallin yleiskilpailun voittoa puolustava Kalle Rovanperä oli jälleen kerran raviradan kuningas ajamalla täysin omille sekuntiluvuilleen lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Vuosi sitten Kalle Rovanperä avasi Mikkelin SM-rallin raviradan ajalla 1.20,1, kun nyt Skoda Fabia R5 -auto liikahti lähtöviivalta ruutulipulle 0,7 sekuntia nopeammin. Rovanperä oli ainoa kuljettaja, joka alitti avauserikoiskokeella minuutin ja 20 sekunnin rajapyykin.

– Ihan hyvin lähti kilpailu käyntiin. Olisi voinut kovempaakin tulla, mutta eipä tuolla ollut juuri väliä. Huomenna aletaan ajaa täysiä, Rovanperä kommentoi Ralliradion haastattelussa ek:n maalissa.

Viime vuonna Teemu Asunmaa oli raviradalla Rovanperän jälkeen toiseksi nopein häviten silloin 2,3 sekuntia. Hallitseva SM1-luokan Suomen mestari oli toiseksi nopein myös nyt parantaen viimevuotista aikaansa huimasti, kun ero Rovanperään nähden oli nyt 1,1 sekuntia.

– Vähän arvottiin matkalla. Pito vaihteli aika paljon, mutta läpi tultiin. Huomenna kovempaa, myös Asunmaa suuntasi nopeasti katseet kohti lauantain erikoiskokeita.

Kokenut Tomi Tukiainen ajoi kolmanneksi nopeimman ajan jättäen taakseen nuoret haastajat, Emil Lindholmin, sekä Eerik Pietarisen. 1,2 sekuntia Rovanperälle hävinneen Tukiaisen draaman hetket osuivat erikoiskokeen lähtöön.

– Olisihan tässä voitu enemmänkin ajaa tänä iltana, mutta huomenna jatketaan. Suurin tilanne tuli, kun kuljettajan ajopuku ratkesi lähdössä, aina iloinen ja värikkäitä kommentteja antava Tukiainen naurahti ek:n jälkeen.

Rovaniemellä ylivoimaista yleiskilpailun voittoa tammikuussa juhlinut Pietarinen ei ollut tyytyväinen Mikkelin avaukseensa.

– Aika huonosti lähti kisa käyntiin. Vähän oli rytmi hukassa, Pietarinen harmitteli.

Toinen pettynyt kuljettaja oli Hyundailla kisadebyyttinsä suorittanut Jari Ketomaa, jonka 2,8 sekuntia Rovanperää hitaampi aika oikeutti kahdeksanteen sijaan.

– Huonosti meni. Osuttiin penkaan monesti, todella huono pito, eikä auto kääntynyt yhtään. Tosi pettynyt aloitukseen, mutta onneksi huomenna on vielä pitkä matka edessä, Ketomaa pohti.

Mikkelin SM-ralli jatkuu lauantaina, kun toinen erikoiskoe pyörähtää käyntiin kello 11.09. Toisena ajopäivänä ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta ja maaliin Mikkelin torille saavutaan alkuillasta.

Yleiskilpailun tilanne 1/7 ek:n jälkeen

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 1.19,4
2) Teemu Asunmaa (Skoda) + 1,1
3) Tomi Tukiainen (Skoda) + 1,2
4) Emil Lindholm (Skoda) + 1,7
5) Eerik Pietarinen (Skoda) + 2,0
6) Juha Salo (Peugeot) + 2,2
7) Nikolay Gryazin (Skoda) + 2,6
8) Jari Ketomaa (Hyundai) + 2,8
9) Marko Mänty (Skoda) + 3,5
10) Toni Kuhanen (Skoda) + 5,0

Mikkelin SM-rallin lauantain aikataulu

EK2 Tuomioja 1 (12,92 km) klo 11.09
EK3 Hangastenmaa 1 (24,00 km) klo 11.34
EK4 Hännilä (24,64 km) klo 13.37
EK5 Siikakoski (27,67 km) klo 14.31
EK6 Tuomioja 2 (12,92 km) klo 17.05
EK7 Hangastenmaa 2 (24,00 km) klo 17.30

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit