Rovanperä kertaa hurjaa ulosajoaan – “Käsi ylös oman virheen merkiksi”

30.4.2018 / 17:11
Kalle Rovanperä oli hurjassa vauhdissa Argentiinan MM-rallissa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä kertaa Facebook-sivullaan rajuun ulosajoon päättynyttä Argentiinan MM-rallia.

Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa johti Argentiinan MM-rallissa WRC2-luokkaa ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta 23,2 sekunnin erolla toisena olleeseen tiimikaveriinsa ja luokan hallitsevaan maailmanmestariin Pontus Tidemandiin nähden. Sunnuntain avauserikoiskokeella ruotsalainen löi tulostaululle hurjan pohja-ajan kaventaen eron kertaheitolla 9,9 sekuntiin ja voittotaistelu oli jälleen saanut uutta kipinää alleen.

– Tiimikaverimme iski aamun ensimmäisellä erikoiskokeella, joten mikäli haluaisimme voittaa, niin meidänkin olisi lisättävä vauhtia, Rovanperä kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella rallin livelähetystä, sekä tulospalvelua seuranneet olivat ihmeissään, sillä Rovanperän väliajat pyörivät WRC-kuljettajien välissä ja puuppolalainen jätti taakseen useita nimimiehiä, joten yritys todellakin oli tässä kohtaa huipussaan. Rovanperä ei halunnut hävitä tätä taistelua johdettuaan luokkaa lähes koko viikonlopun ajan.

– Lähdettiinkin vetämään rallin toiseksi viimeinen erikoiskoe suurella riskillä, joko voitetaan tai epäonnistutaan sitä yrittäessä. Erikoiskokeen väliaikoja kun katsoo, niin ei se siitä yrityksen puutteesta ainakaan jäänyt kiinni, sillä vielä viimeiselle väliaikaasemalle asti olimme kiinni jopa erikoiskokeen top-5 sijassa lähes tasa-ajalla koko rallin voittaneen Ott Tänakin kanssa.

Joskus kova yritys ja “limitillä” ajaminen palkitaan ja joskus kaikki saattaa kaatua yhteen virheeseen. Tällä kertaa Rovanperän kohtalona oli näistä vaihtoehdoista se jälkimmäinen.

– Sitten yhteen täytenä ajettavaan vasempaan tultaessa huomasin, että seuraava oikea olikin selvästi tiukempi mitä olin nuottiin sen merkannut ja siinä vaiheessa ei ollut muuta tehtävissä kuin odottaa että mihin sitä päädytään parkkiin. Käsi ylös siis oman virheen merkiksi, tästä virheestä opitaan ja ensi kerralla nuottikin on varmasti kohdillaan siinä paikassa, Rovanperä korostaa.

Ulosajo oli todella hurjan näköinen, vauhtia oli ja paljon, eikä Skoda Fabia R5:n osumat parkissa olleeseen siviiliautoon ainakaan pehmentänyt iskuja. Onneksi hurjan näköisestä tilanteesta kuitenkin selvittiin ilman loukkaantumisia, niin kuljettajan, kartanlukijan, kuin yleisönkin osalta.

– Käytiin kuitenkin tällin jälkeen Jonnen kanssa lääkärin tarkastuksissa jossa todettiin molempien olevan kunnossa. Pahoittelut tiimin puolesta, sillä hieno kaksoisvoitto meni sivu suun. Omaan suoritukseen olen ulosajo poislukien kuitenkin tyytyväinen, vaikka pettymykseen viikko päättyikin. Kahden viikon päästä uutta matoa koukkuun uusissa maisemissa, Rovanperä päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit