MOTORSPORT

Rovanperä myöntää, että kartanlukija on vaihtumassa – “Sellainen kuvio on tällä hetkellä”

Vaikka Kalle Rovanperä on jo varmistanut Latvian rallimestaruuden tämän kauden osalta ennen lokakuussa ajettavaa sarjan viimeistä osakilpailua, niin rallin 16-vuotiaan huippulupauksen kausi on kaikkea muuta kuin ohi. Syksy tarjoaa Rovanperälle vielä useita isoja haasteita.

Kalle Rovanperä ajoi viime viikonloppuna Etelä-Viro rallissa yleiskilpailussa kolmanneksi, mutta Latvian sarjan pisteistä ajavista kuljettajista hän oli ykkönen. Tämä riitti varmistamaan mestaruuden jo tässä vaiheessa kautta, kun ajamatta on vielä yksi osakilpailu, Liepaja-ralli, lokakuun alussa. Kahta peräkkäistä Latvian mestaruutta vertailtaessa Rovanperä löytää yhden varsin merkittävän eron.

– Viime vuonna joutui ajamaan viimeiseen pätkään asti kilpaa. Nyt kaksi viimeistä kisaa ei ollut pistekakkonen (Nikolay) Gryazin mukana. Hän kun olisi ollut mukana kaikki nämä kisat, niin olisi varmasti tullut tosi kova vääntö vielä. Eihän se samalta tunnu, kun sen (mestaruuden) saa vähän helpommin. Kisat meni kuitenkin hyvin missä ajettiin, se on hyvä homma, Rovanperä kertoo UrheiluUutiset.comille.

Rovanperä on ajanut tällä kaudella viisi Latvian sarjan kisaa, kerännyt niistä korkeimman pistepotin neljästä ja ollut kerran toinen.

– Talvikausihan meni hienosti ja siellä oli Gryazinkin ajamassa. Taidettiin ajaa kaikille pätkille pohja-aika mitä ajettiin, vauhti oli kyllä hyvällä tasolla. Ensimmäisessä sorakisassa olin kyllä vähän unessa ja en tykännyt kyllä yhtään, kun en ehtinyt Gryazinin vauhtiin, Rovanperä viittaa toukokuussa ajettuun Talsi-ralliin, mistä tuli siis tuo Latvian sarjan kauden tähän mennessä ainoa kakkossija.

Vaikka Rovanperä onkin tähän asti urallaan lähinnä tottunut voittamaan, niin myös tälläiset Talsi-rallin pettymykset voi kääntää voitoksi, jos ne vain käsittelee oikein.

– Siitä on nyt otettu opiksi. Peugeotilla ajoin ennen sitä hitaan rallin Italiassa, niin ei sitten vaan mennyt Latviassa niin kovaa kuin siellä pitää mennä. Ja olin muutenkin vaihtanut nuottityylin ihan uudeksi. Sitten kun menee tollaiseen nopeaan ralliin ja nuotti on vähän liian hidas, tai ei mene sinne mutkaan kaasu pohjassa, niin siinä häviää kyllä paljon. Sitä on joutunut vähän hiomaan paremmaksi ja nyt se on hyvä. Kyllä se auttoi moneen asiaan, että joutui vähän heräilemään, Rovanperä sanoo.

Ylivoima on tietysti ylivoimaa ja useimmin tälläkin kaudella Rovanperän voittomarginaali on ollut Latviassa tasoa yli minuutin kuin alle minuutin. Rovanperä kuitenkin muistuttaa, että kehittyäkseen kuljettajana juuri mm. Gryazinia vastaan käydyt sekuntitaistelut kehittävät kuljettajaa enemmän, kuin ne murskavoitot.

– Ei siinä kehity jos ei joudu ajamaan niistä sekunnin kymmenyksistä. Aina on hyvä, kun joutuu ajamaan vähän kisaa, Rovanperä korostaa.

“Kannattaa ottaa vaan ne pisteet”

Viime viikonloppuna ajetussa Etelä-Viro rallissa Rovanperä sai peräti kaksi aikasakkoa, jotka yhteensä toivat tappiota 40 sekunnin verran. Perjantaina, rallin avauspäivänä Rovanperälle mätkäistiin 30 sekunnin aikasakko.

– Yleisöpätkällä oli sellainen parkkipaikan kierto, kierreltiin keiloja ja sellaisia muoviporsaita. No ajettiin yksi muoviporsas väärästä välistä ja siitä se sitten tuli, Rovanperä muistelee.

Heti lauantai-aamuna Rovanperä alkoi nakuttamaan pohja-aikoja ja ajoi kärkeä kiinni nousten varsin nopeasti jo kolmanneksi. Rovanperä myöntää, että vaikka kärkikaksikon jahtaaminen yleiskilpailun voiton osalta olisikin kiinnostanut, niin tässä kohtaa tärkeää oli miettiä myös niitä Latvian sarjan pisteitä. Kärkikaksikko kun ei niistä pisteistä Rovanperää vastaan kilpaillut.

– Kyllähän siinä oli ihan hyvä vauhti päällä ja tuli ajettua kärkikaksikkoa aika reippaasti kiinni. Mutta kyllä siinä tuli sitten taas mieleen, että kannattaa ottaa vaan ne pisteet ja napata mestaruus taskuun.

Oli sitä todellista takaa-ajoa sitten tai ei, niin lopullisesti yleiskilpailun voiton suhteen Rovanperän mahdollisuudet menivät varaslähdöstä tulleeseen 10 sekunnin aikasakkoon. Vaikka Rovanperän vauhti säilyikin hyvällä tasolla koko lauantain ajan, niin yksinkertaisesti matka vain tällä kertaa loppui kesken. Maalissa eroa rallin voittaneeseen Georg Grossiin jäi lopulta reilut 14 sekuntia ja kun huomioidaan ne 40 sekuntia aikasakkoja, niin ei tarvitse kovinkaan hyvä matikkapää olla osatakseen laskea sen kuka oli rallin nopein kuljettaja.

Mutta jossittelu tunnetusti autourheilussa on aina turhaa ja varsinkin, kun kolmas sija tässä kohtaa toi ne tarvittavat pisteet Rovanperälle Latvian rallimestaruuden varmistamiseen jo tässä vaiheessa kautta. Ja vaikka puhutaankin koko ajan toisesta peräkkäisestä Latvian mestaruudesta, niin itse asiassa niitä mestaruuksia on jo kolme. Vuonna 2015 Rovanperä ajoi Latviassa R2-luokan mestariksi ja vuosina 2016, sekä 2017 on tullut ns. ykkössarjan mestaruudet.

“Tällä hetkellä minulla on nuottipohja hyvällä mallilla”

Yksi merkittävä muutos aiempiin kisoihin nyt ajetussa Etelä-Viro rallissa Rovanperän kohdalla oli se, että kartanlukijana ei toiminut tällä kertaa Risto Pietiläinen, vaan Jonne Halttunen. Pietiläinen on lukenut nuotteja Rovanperälle kaikissa Latvian sarjan kisoissa vuosina 2015-2017. Rovanperä oli tyytyväinen Halttusen suoritukseen.

– Hyvin se meni. Muutaman kerran oltiin testeissä ajettu ennen kisaa, mutta onhan se tietysti aina eri asia ralliin lähteä. Rallissa sen sitten vasta huomaa, että miten homma toimii ja miten nuotti tulee. Vähän keskusteltiin siitä muutaman pätkän jälkeen, että milloin minä sen nuotin haluan ja millä tyylillä, niin sieltä se sitten rupesi tulemaan ihan oikein, Rovanperä kuvailee.

31-vuotias Halttunen on tällä kaudella lukenut nuotteja rallin SM-sarjassa ja Suomen MM-rallissa Teemu Asunmaalle ja kaksikko voitti vuosina 2015-2016 Suomen mestaruuden SM2-luokassa. Halttuselta löytyy myös kokemusta kansainvälisistä kilpailuista mm. Historic EM-ralleista Ville Silvastin kartturina. Rovanperän mukaan Halttunen toi mukanaan uusia, hyviä asioita, joista on ehdottomasti hyötyä jatkoa ajatellen.

– Kyllä toi, on kuitenkin aika monen kuljettajan kyydissä istunut ja nuottia kehittänyt uusiksi. Kyllä meilläkin tuossa uusia juttuja on ja varmaan jossain vaiheessa vielä katsotaan, että miten tehdään. Mutta tällä hetkellä minulla on nuottipohja hyvällä mallilla, niin se ei vaadi enää mitään isoja korjauksia, Rovanperä sanoo.

Jatkon suhteen Halttusen osalta päätöksiä ensi kauden osalta ei Rovanperän mukaan ole vielä tehty, mutta syksyn ohjelma näyttää selvältä.

– Seuraavaan kisaan Italiaan ainakin Risto lähtee vielä mukaan. Sen jälkeen Jonne tulee sitten taas kyytiin loppukauden kisoihin, Rovanperä taustoittaa.

Mutta suuntaus on kuitenkin siis se, että kartanlukija olisi vaihtumassa ja Halttunen saatetaan nähdä mukana myös ensi kauden kisoissa?

– Mitään varmaa ei ole. Mutta eiköhän, jos hommat lähtee hyvin käyntiin loppukauden kisoissa, niin kyllä Jonne tulee sitten ensi vuodesta alkaen kyytiin. Sellainen kuvio on tällä hetkellä, Rovanperä myöntää.

Italian sarjan seuraava osakilpailu, Rooma-ralli, ajetaan 16.-17. syyskuuta. Latvian sarja päättyy 6.-8. lokakuuta ajettavaan Liepaja-ralliin ja Rovanperän debyytti MM-tasolla nähdään lokakuun lopulla ajettavassa Walesin MM-rallissa. UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan on myös mahdollista, että Rovanperä kilpailee Tampereen SM-rallissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Rovanperä Latvian mestaruussarjassa 2016-2017

Yleiskilpailun voitot

Sarma-ralli 2016
Tallinna-ralli 2016
Latvia-ralli 2016
Aluksne-ralli 2017
Sarma-ralli 2017
Latvia-ralli 2017

Muut palkintosijoitukset

Kurzeme-ralli 2016, toinen yleiskilpailussa, luokkavoitto *
Talsi-ralli 2016, toinen yleiskilpailussa, luokkavoitto *
Zemaitija-ralli 2016, toinen yleiskilpailussa, luokkavoitto *
Liepaja-ralli 2016 (1.kilpailu), luokassa kolmas
Liepaja-ralli 2016 (2.kilpailu), toinen yleiskilpailussa, luokassa toinen
Talsi-ralli 2017, toinen yleiskilpailussa, luokassa toinen
Etelä-Viro ralli 2017, kolmas yleiskilpailussa, luokassa kolmas *

* = Korkeimmat sarjapisteet Latvian mestaruussarjaan

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com