Rovanperä opettelee uuden rallin niksejä kärkipaikalla – “Vähintäänkin mielenkiintoista”

27.10.2018 / 22:00
Kalle Rovanperä Barcelonan kaduilla (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä on neljän erikoiskokeen ja 61 ek-kilometrin päässä uransa kolmannesta WRC2-luokan MM-osakilpailuvoitosta. Rovanperä yhdessä kartanlukija Jonne Halttusen kanssa teki lauantaina vakuuttavaa työtä nappaamalla luokan johtopaikan haltuunsa 22 sekunnin turvin.

Perjantain jälkeen WRC2-luokkaa Espanjan MM-rallissa johtanut Volkswagen-kuljettaja Eric Camilli menetti paikkansa heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella, kun Kalle Rovanperä kiilasi ranskalaisen edelle 5,6 sekunnin turvin. Ennen lauantaita Rovanperä oli kiilannut tuloksissa itsensä kahden Volkswagen-kuljettajan, Camillin ja Petter Solbergin, väliin ja eroa kärkeen oli 11,8 sekuntia.

Volkswagenin Polo R5 -auton debyyttikilpailu näytti heti uuden auton huikean potentiaalin nopeutensa puolesta, mutta tekniikan osalta kaikki ei vielä sujunut kuten saksalaistehdas varmasti odotti. Camilli joutui keskeyttämään vaihdelaatikon murheiden seurauksena 11. erikoiskokeella. Solberg on lauantain jälkeen neljäntenä, vajaat puolitoista minuuttia kärjestä jääneenä.

Rovanperä kasvatti johtomarginaaliaan tasaisesti lauantain aikana ja kun vielä viimeiselle erikoiskokeelle syntyi hurja pohja-aika, aika oli yleiskilpailussakin toiseksi nopein häviten Ott Tänakin pohja-ajalle vain 0,1 sekuntia, niin ennen viimeistä ajopäivää puuppolalaisen superlupauksen johto tallikaveri Jan Kopeckyyn on jo 22 sekuntia.

– Tänään tuli jälleen valtavasti uutta oppia. Ensimmäinen kerta meille Katalonian lähes ratamaisilla asfalttiteillä ja siihen päälle vielä koko päivän kestänyt sade teki ajamisesta vähintäänkin mielenkiintoista. Onnistuttiin kuitenkin välttämään virheitä ja saatin hyvä vauhti päälle heti aamusta. Iltapäivän lenkki sujui kanssa ongelmitta, Rovanperä kommentoi Facebook-sivullaan.

12 erikoiskokeen jälkeen luokassa yhdeksäntenä ollut Jari Huttunen joutui keskeyttämään 13. erikoiskokeen startissa. Hyundai ei vielä lauantai-iltaan mennessä ollut antanut tarkempaa keskeytyksen syytä, ainoastaan ilmoitti kyseessä olleen auton tekniikkaongelmat. Viimeinen ajopäivä Espanjassa käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 8.35 Suomen aikaa. Ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 61,7 kilometriä.

– Huomenna on kuitenkin vielä neljä pitkää erikoiskoetta jäljellä, joten peli on vielä täysin avoinna ja maaliin saakka on selvittävä, Rovanperä korosti.

WRC2-luokan tilanne 14/18 ek:n jälkeen

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 2.41.51,1
2) Jan Kopecky (Skoda) + 22,0
3) Nil Solans (Ford) + 22,3
4) Petter Solberg (Volkswagen) + 1.26,6
5) Kajetan Kajetanowicz (Ford) + 1.31,5
6) Henning Solberg (Skoda) + 3.33,0
7) Pierre-Louis Loubet (Hyundai) + 4.29,3
8) Fabio Andolfi (Skoda) + 11.41,5
9) Ole Christian Veiby (Citroen) + 12.16,1
10) Simone Tempestini (Citroen) + 16.05,8

Rovanperän keskinopeus: 94,8 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Camilli 3, Rovanperä 3, Solans 3, Kopecky 2, Huttunen 1, P.Solberg 1

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit