Rovanperä pääsi Jyväskylässä lähelle Tänakin ennätystä – “Tässä lajissa ei huonoa tuuria ole”

2.8.2018 / 15:48
Kalle Rovanperän lennokasta menoa Ruuhimäen hyppyrissä (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä dominoi WRC2-luokkaa uransa ensimmäisessä Suomen MM-rallissa viime viikonloppuna, mutta lauantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kiveen osuman myötä sattunut jousituksen rikkoutuminen pudotti puuppolalaisen rallin huippulupauksen lopulta neljänneksi.

Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa kasvatti johtomarginaalin WRC2-luokassa 17 ensimmäisen erikoiskokeen aikana jo lähes minuuttiin, kun ajamatta oli enää kuusi erikoiskoetta. Päijälän toinen ajokerta, lauantain toiseksi viimeinen erikoiskoe, tarjosi kuitenkin dramaattisia kuvia maailmalle niin tv- kuin valokuvienkin muodossa, kun Skoda Fabia R5 -autosta vasemman eturenkaan jousi päätti tulla konepellin läpi.

– Sille osumalle ei voinut mitään. Ei sitä nuotituksen aikaan näkynyt ja en minä sitä edes siinä tilanteessa nähnyt. Tässä lajissa ei huonoa tuuria ole, mutta eilen oli kivi, äärimmäisen pettynyt Rovanperä kertasi lauantain tapahtumia vielä kilpailun jälkeen.

Rovanperä ja Halttunen saivat korjattua auton kuntoon, vaikka keskeytyskin oli lähellä. Yötauolle saavuttaessa sijoitus oli pudonnut neljänneksi, yli kolmen minuutin päähän kärkeen nousseesta Eerik Pietarisesta, joten voittotaistelu oli ohi. Se oli tässä kohtaa selvä asia, olihan ajamatta enää neljä erikoiskoetta ja noin 46 ek-kilometriä.

Jo ennen lauantain ongelmia Rovanperä oli noussut odotetusti Suomen MM-rallin seuratuimmaksi kuljettajaksi kaikin puolin ja konepelti auki ajon aikana puhuttiin jo uuden legendan syntymisestä, legendaarisen Timo Mäkisen rinnalle. Rovanperän taistelu niin lauantain kahdella viimeisellä erikoiskokeella, kuin siirtymäosuuksilla keräsi runsaasti kannustusta rallifaneilta ja tässä kohtaa tuntui jo siltä, että kilpailussa oli mukana vain yksi kilpailijapari.

– Olihan se makea fiilis, kun kaikki suomalaiset ja ulkomaalaiset fanit kannusti. Siirtymällekin kun tultiin, niin siellä oli satoja, jopa tuhansia ihmisiä kannustamassa. Kiitos kaikesta siitä kannustuksesta. Ja kiitos myös tiimille ja mekaanikoille, että saivat auton korjattua kuntoon, Rovanperä kiitteli.

Viimeiseen ajopäivään lähdettäessä Rovanperän ero kolmantena olleeseen Gus Greensmithiin oli 46 sekuntia. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella Laukaassa tuosta erosta lähti pois peräti 15,2 sekuntia ja vaikka Rovanperä olikin vielä lauantaina ollut varsin pessimisti, joku voisi sanoa ehkä tässä kohtaa, että realistikin, eron kiinni saamisen suhteen, niin päätöspäivän avauksen jälkeen tilanne oli toinen.

– Ensimmäisen pätkän jälkeen nähtiin, että jos tuollaisia eroja alkaa tulemaan, niin se voi olla mahdollista, Rovanperä kertasi sunnuntai-aamun avausta.

“Kallelta ja Jonnelta fantastinen esitys”

Ruuhimäen ensimmäisellä ajokerralla ero kaventui lisää 6,3 sekunnilla, 24,5 sekuntiin. Laukaan toisella ajokerralla Rovanperä sai puristettua eron 13,1 sekuntiin ja kun viimeinen erikoiskoe, Ruuhimäki toiseen kertaan, oli ajettu, niin Greensmith sai todeta taistelunsa tuottaneen tulosta. Maalissa kaksikon välinen ero oli lopulta 1,9 sekuntia britin hyväksi.

– Lähelle päästiin. En alunperin lähtenyt jahtaamaan, lähdettiin ajamaan vain normiajoa. Sitten kun se rupesi lähenemään, niin yritettiin ajaa kovempaa. Viimeinen pätkä ajettiin aivan hana pohjassa. Harmitti tietysti, että se noin lähelle jäi. Mutta toisaalta se kolmas sijakaan ei olisi tyydyttänyt yhtään enempää kuin tämä neljäs sija. Ei se siinä mielessä haitannut, Rovanperä korosti.

Rovanperän mukaan keskusteluita isä-Harrin kanssa ei kilpailun aikana juurikaan käyty, eikä kilpailun jälkeinenkään keskustelu pitkä ollut.

– Kätteli vain ja sanoi, että hyvä ajo.

Uran ensimmäinen Suomen MM-ralli oli lopulta Rovanperälle juuri sellainen tapahtuma, mitä hän oli ennakkoon ajatellutkin. Myöskään mitään yllättävää, mitään sellaista mihin ei olisi valmistautunut etukäteen, ei eteen tullut.

– Kyllä tämä oli sitä mitä olin odottanut. Hieno viikonloppu, hieno meininki ja hienot pätkät, vaikka osa niistä menikin aika hurjaan kuntoon, kun toisen kerran ajettiin. Ei tullut oikein mitään yllätyksenä, yritettiin kuitenkin valmistautua tähän kilpailuun niin hyvin kuin mahdollista, Rovanperä sanoi.

Rovanperän dominoinnista kertoo hyvin se, että nuorukainen ajoi 16 pohja-aikaa, kun erikoiskokeita kilpailussa oli yhteensä 23. Samalla Rovanperä oli erittäin lähellä rikkoa Ott Tänakin vuonna 2014 tekemän ennätyksen, kun virolainen ajoi WRC2-luokassa 18 pohja-aikaa. WRC2-luokkaa on Suomen MM-rallissa ajettu vuodesta 2010 lähtien, toki kolme ensimmäistä vuotta SWRC:n nimellä. Tänak juhli tämänvuotisessa Suomen MM-rallissa yleiskilpailun voittoa.

– Kallelta ja Jonnelta fantastinen esitys, sekä näyte loistavasta moraalista, kun he taistelivat lauantaina takaisin mukaan kilpailuun ja ajoivat viimeisenä ajopäivänä nopeimman ajan kaikille erikoiskokeille, Skoda Motorsportin johtaja Michal Hrabanek hehkutti tallinsa tiedotteessa.

Rovanperän ja Halttusen kausi jatkuu parin viikon päästä ajettavalla Saksan MM-rallilla.

WRC2-luokan ek-pohja-ajat Suomen MM-rallissa 2010-2018

Ott Tänak (2014) 18
Kalle Rovanperä (2018) 16
Juho Hänninen (2011) 13
Esapekka Lappi (2012) 13
Jari Ketomaa (2013) 13
Esapekka Lappi (2015) 13
Esapekka Lappi (2016) 12
Juho Hänninen (2010) 8
Eric Camilli (2017) 8

Lue myös! Pietarisella huikea kyky voittaa kilpailuja – ”Ei yhtään heiluntaa ajoissa” (31.7.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit