Rovanperä taas driftingin pariin – Heinäkuussa edessä klassikkoralli Tshekissä

27.6.2019 / 20:39
Kalle Rovanperä Chilen MM-rallissa toukokuussa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suomessa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, mutta sitä odotellessa Kalle Rovanperä ehtii osallistua ainakin drifting-kilpailuun Suomessa, sekä klassikkoralliin Tshekissä.

Tulevana lauantaina Kalle Rovanperä, 18, osallistuu Jyväskylässä ajettavaan JKL Drift King -kilpailuun, joka on driftingin Radalle.comin Allstar-sarjan osakilpailu. Jyväskylän osakilpailu ajetaan Hippoksella, LähiTapiola Areenan parkkipaikalle rakennetulla radalla, minne yleisön on helppo tulla paikan päälle katsomaan vauhdikasta ja näyttävää lajia.

Rovanperälle drifting ei suinkaan ole uusi laji, suorittihan puuppolalainen rattitaituri tässä lajissa debyyttinsä viime vuoden heinäkuussa Motoparkin radalla ajetussa Radalle.com Festivals -tapahtumassa. Rovanperän debyytti oli komea, sillä Pro2-luokasta tuli voitto ja Pro-luokassa sijoitus oli neljäs.

– Sehän meni ihan hienosti. Kovat pisteet saatiin lajittelussa, missä on pelkkä ajolinja kyseessä. Ensimmäinen kilpailu, niin Pro-luokkaa ajettiin siviilirenkailla. Ei pysytty enää perässä ja siksi vähän jäätiin. Olisi siellä voinut olla mahdollista taistella voitostakin. Ensi kerralla tietää paremmin. Mutta sehän on vaan hauskanpitoa ja varmaan ainoa asia, missä en niin kilpailuhenkinen ole, että se olisi kauheasti haitannut, Rovanperä kommentoi debyyttikilpailuaan UrheiluUutiset.comin haastattelussa tammikuussa 2019 Mestareiden Illassa.

Viime vuoden loppupuolella Rovanperä lomaili Japanissa, driftingin kotimaassa, joten mikään yllätys ei ollut se, että lomamatkaan mahtui myös ajohommia.

– Pitkä reissu, lomailtiin ja yksi viikko ajettiin sitten pelkkää sivuluisua. Siellä sai kyllä paljon ajaa ja siksi sinne mentiinkin. Oli siellä yksi kisakin, Rovanperä muisteli viime vuotista reissuaan.

Jyväskylässä Rovanperä saa vastaansa lajin ehdottomia kotimaisia huippuja, kuten muun muassa Allstar-sarjan edellisen osakilpailun voittajan Niklas Wikin, Niko Määttälän, Ville Kaukosen, sekä Mikko Viitalan. Ehdottomasti seurata kannattaa myös Timo Tolppasen edesottamuksia. Pitkän historian driftingin parissa omaava Tolppanen on saamiemme tietojen mukaan saanut tälle kaudelle käyttöön otetun uuden auton valmiiksi ja onnistuessaan eväitä menestykseen kyllä löytyy.

Heinäkuussa Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa hakee arvokasta asfalttikokemusta Tshekissä ajettavasta Rally Bohemiasta, klassikkorallista, joka ajetaan nyt jo 46. kerran. Kyseessä on Skodan kotikilpailu, sijaitseehan kilpailukeskus Mlada Boleslavin kaupungissa, missä puolestaan sijaitsee Skodan autotehdas.

Rovanperälle kuluva kausi on Skodan tehdastallissa toinen, mutta edessä oleva kilpailukokemus Tshekissä ensimmäinen. 12.-14. heinäkuuta ajettava kolmepäiväinen kilpailu käsittää 20 erikoiskoetta asfalttiteillä yhteispituudeltaan reilut 160 kilometriä. Rovanperän tallikaverina nähdään Tshekin moninkertainen rallimestari Jan Kopecky, 37, joka on voittanut Rally Bohemian urallaan peräti kahdeksan kertaa (2004-2005, 2013-2018).

Kilpailun voittohistoriasta löytyy myös suomalaisnimiä. Juho Hänninen juhli voittoa Rally Bohemiassa vuosina 2009 ja 2010, kukistaen ensimmäisenä voittovuotenaan Kopeckyn 14,4 sekunnilla ja 2010 taakse jäi puolestaan toinen asfalttispesialisti, ranskalainen Bryan Bouffier. Esapekka Lappi sijoittui yleiskilpailussa vuonna 2015 neljänneksi, mutta oli Regional Rally Cupin ykkönen.

JKL Drift Kingin aikataulu (la 29.6.)

10.00 – Yleisöportit aukeaa, harjoitukset käynnistyy
13.00 – Tapahtuman virallinen avaus, lajittelu
15.00 – Tauko
15.45 – Kuljettajaesittely
16.00 – Pariajokaavio
19.00 – Palkintojenjako
22.00 – Alueen portit sulkeutuvat

Lue myös! Skoda luottaa suomalaisosaamiseen Suomen MM-rallissa (27.6.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit