Rovanperä taituroimassa riskeittä mestariksi – “Olisihan sitä kovempaakin päässyt”

6.10.2019 / 08:00
Kalle Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa Walesissa ylivoimaisesti (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä lähti Walesin MM-rallissa lauantain erikoiskokeille WRC2 Pro -luokan sijalta kaksi, eron ollessa kärkeen 7,5 sekuntia. Kilpailun viimeiselle yötauolle Llandudnoon puuppolalainen rallin huippulupaus saapui reilun neljän ja puolen minuutin luokkajohdossa. Uran ensimmäinen maailmanmestaruus on neljän erikoiskokeen päässä.

Heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella Kalle Rovanperä ajoi WRC2 Pro -luokassa ylivoimaisen pohja-ajan ja nousi sen turvin takaisin luokan kärkeen ohi tallikaveri Jan Kopeckyn, menetettyään johtoasemansa aiemmin perjantain viimeisellä erikoiskokeella rengasrikon seurauksena. Lauantain toisella erikoiskokeella Kopecky kärsi puolestaan rengasrikon ja yhtäkkiä Rovanperän johtomarginaali oli kasvanut lähes kahteen ja puoleen minuuttiin.

Lauantain neljälle viimeiselle erikoiskokeelle Rovanperä ajoi kolme pohja-aikaa, vaikka johtomarginaalin ollessa jo valovuoden suuruinen, ei puuppolalaisella ollutkaan yritys lähelläkään sitä kuuluisaa maksimia.

– Ei siinä kauheasti tarvitse riskejä ottaa, ajaa vain sitä omaa ajoa. Muutama hyvä pätkäaika siellä tuli. Olisihan sitä kovempaakin päässyt, mutta kun ei tarvitse, niin eihän sitä silloin mennä, Rovanperä hymyili.

Rovanperän johto Kopeckyyn nähden ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta on neljä minuuttia ja 38,7 sekuntia. Kolmantena oleva Gus Greensmith paahtaa reilun 46 minuutin “lähituntumassa” suomalaiskuljettajaan nähden. WRC2-luokkaa johtava Petter Solberg on jäänyt Rovanperästä 54,8 sekuntia. Kilpaileminen peräkkäisillä sijoilla vuoden 2003 rallin maailmanmestaria vastaan ei Rovanperää juurikaan hetkauttanut, suuntaan tai toiseen.

– Ei se tunnu oikeastaan miltään, Rovanperä hymyili “räikkösmäisen” vastaksensa jälkeen.

Walesin MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 38 kilometriä.

 

 

Teksti: Jari Hotti, Llandudno
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit