Rovanperä viikonloppuna Sanremo-rallissa – päivitysosat autoon vasta seuraavaan ralliin

29.3.2017 / 23:38
Kalle Rovanperä ajoi keskiviikkona testiä Sanremossa. Kilpailu alkaa perjantaina. Auton oikea kylki on valkoinen, vasen musta. (kuva: Kalle Rovanperä Facebook)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisensaatio ja lajin suosikkipojaksi nousseen Kalle Rovanperän, 16, kausi jatkuu viikonloppuna Italiassa Sanremon asvalttirallissa. Rovanperä ja kokenut kartanlukija Risto Pietiläinen ajavat Peugeot 208 T16 –autolla Pirellin ja Peugeotin Italian tukemana.

Rovanperä ajoi ensimmäisen asvalttikisansa Italiassa kaksi viikkoa sitten Rally del Cioccossa, jossa hän joutui Ralli2:een pienen ulosajon seurauksena. Myös vannerikko hidasti matkaa. Erikoiskoesijoitukset olivat tasaisesti 6-9, kolmea erikoiskoetta lukuun ottamatta.

Keskiviikkona monet kuljettajat ajoivat vielä omia testejään Sanremossa. Illan pimeydessä he nuotittavat perjantaina pimeässä ajettavat erikoiskokeet.

Rovanperän auto on ehdottomasti kilpailukykyinen, mutta aivan viimeisintä ”speksiä” auto ei ole toisin kuin tallikaveri Paolo Andreuccin auto.

– Seuraavaan kisaan saa tiimi päivitysosat. Nyt Peugeot Sport ja alihankkijat eivät ehtineet vielä niitä toimittaa. Kaikkensa yrittivät, mutta eivät vielä saaneet tähän kisaan. Mutta en tiedä, mitä näitä nyt turhaan selittelemään, isä Harri Rovanperä toteaa UrheiluUutiset.comille.

– Siihen tulee erilainen välijäähdyttäjä, ja sen myötä moottoriin voi laittaa kovemman ohjelman. Joku 30 hevosvoimaa tulee varmaan lisää. Lisäksi ohjaustehostin muuttuu hydrauliseksi. Ensin tehostin oli mekaaninen, ja sitten tuli sähköinen, mutta se ei oikein toimi. Hydraulinen on hyvä. Jotain pientä muutakin tulee, Rovanperä kertoo.

Illan ja alkuyön nuotituksen jälkeen kuskeilla on torstaina edessään testierikoiskoe sekä lehdistötilaisuus.

Kilpailu alkaa perjantaina iltapäivällä. Mukana ovat mm. Hyundai-tähti Hayden Paddon, merkin kehitysohjelmassa oleva Chewon Lim sekä Toyotan junioriohjelman Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta, jotka ajavat Tommi Mäkinen Racingin alaisuudessa. Katsutan kartanlukija toimii Marko Salminen.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit