Rovanperä ykkönen Keniassa

31.3.2024 / 16:24

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä voitti Kenian MM-rallin. Toiseksi tuli Rovanperä tallikaveri Takamoto Katsuta, joka jäi hallitsevasta maailmanmestari reilut puolitoista minuuttia.

Kalle Rovanperän johti rallia käytännössä alusta loppuun. Hän nousi kilpailun kärkeen perjantai ensimmäisellä EK:lla, eikä sen jälkeen luopunut paikastaan. Perjantaina Rovanperä kävi tiukkaa kamppailua ensin Esapekka Lappia ja sen jälkeen Ott Tänakia vastaan.

Hyundai-kuljettajat ajautuivat kuitenkin ongelmiin; Lapin autosta hajosi vaihdelaatikko ja Tänak ajoi ajouralle nousseeseen kiveen, ja kumpikin joutui keskeyttämään. Perjantain jälkeen tilanne Toyota-leirissä näytti vähintäänkin riemastuttavalla. Japanilaismerkillä oli rallissa kolmoisjohto.

Lauantaiaamun ensimmäisellä EK:lla kolmantena ollut Elfyn Evans kärsi rengasrikon, jonka ansiosta kolmanneksi nousi MM-sarjaa johtanut Thierry Neuville. Belgialainen ehti nousemaan aamupäivän lenkillä jo toiseksi, mutta huollon jälkeisellä pätkällä iskivät ongelmat ja Neuville joutui köröttelemään bensapumppuhäiriöiden takia pikataipaleen läpi jääden pohjista reilut kaksi ja puoli minuuttia.

Päätöspäivään lähdettäessä Rovanperä ero Takamoto Katsutaan oli yli kaksi minuuttia, joten nuorukaisen ei tarvinnut lähteä repimään, vaan tuoda auto turvallisesti maaliin. Tämän hän myös teki; rallin päättäneeltä Power Stagelta Rovanperä sai kaksi pistettä neljänneksi nopeimmasta ajasta.

– On aina erityistä voittaa täällä. Iso kiitos tallille. Kaikki tekivät paljon töitä auton eteen. Emme olisi pystyneet parempaan, sillä tämä niin vaativa ralli. Lisäksi tämä on legendaarinen kisa juuri Toyotalle, Rovanperä kiitteli rallin maalissa.


Facebook kommentit